Scoala de vara de programare #WeSpeakCode 2016

Published on: Jun 04 2015 by admin

Școala de vară de programare #WeSpeakCode este un proiect inițiat în anul 2015 de Centrul de Informare EuropeDirect Timișoara – Fundația Student Plus ce își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire a tuturor categoriilor de cetățeni pentru a face față cerințelor unei societăți din ce în ce mai informatizate, precum și să promoveze colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri, în mod special.

#WeSpeakCode – Școala de vară de programare 2016 va avea loc în perioada 11-18 iulie și este deschisă elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu.

În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, java, tehnologii web, C# și C++, editare video si imagini, algoritmica, gaming & mobile, robotica etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara.

La confluența artei comunicării cu tehnologia se află atelierul de ”tech-blogging”, deschis atât elevilor, cât și studenților care doresc să învețe să comunice pe tematica IT.

Atelierele se vor derula în trei locații: Liceul de Informatică Grigore Moisil, Continental Automotive și Universitatea Tibiscus, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.

Esti participant? mentor? voluntar? Completează formularul de înscriere de mai jos:

Formular inscriere participant (web)

Formular inscriere participant (facebook)

Formular inscriere mentor

PERIOADA DE INSCRIERI PARTICIPANȚI: 7 IUNIE-4 IULIE 2016*

* în limita locurilor disponibile (cca 100 participanți)

Puteti consulta mai jos orarul final al atelierelor Școlii de Vară 2016:

Atelier Orar Luni-Vineri Locatie
Scratch 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil (Zona Bălcescu – Str. Ghirlandei, nr. 4, Timișoara)
Hard 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Java 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Robotică 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Gaming & mobile 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
HTML+CSS+JS 17-20 Universitatea Tibiscus (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
C++ 17-20 Universitatea Tibiscus
C# 14-17 Continental Automotive (Timișoara, Calea Buziașului – Str. Siemens nr.1)

Evenimentul de incheiere si de acordare a diplomelor va avea loc in data de luni 18 iulie, ora 18.00, la Sala Multifunctionala a CJ Timis.

Organizatori: Centrul de Informare Europe Direct Timișoara / Fundația Student Plus Timisoara, CoderDojo Timișoara – Asociatia Banat IT, Liceul de Informatica ”Grigore Moisil”, Universitatea Tibiscus – Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata

Parteneri: Continental Automotive SA, Microsoft Romania, SAP Romania, Everseen, Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Judetean Timis

Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Romania Timisoara

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com