Simpozionul studenţesc “Jurnalism, comunicare şi design în context european”

simpozion_studentesc_jurnalism_600

Derulat în perioada 22-24 mai 2013 la sediul Europe Direct Timisoara, simpozionul “Jurnalism, comunicare şi design în context european” a oferit ocazia unui dialog pe teme europene între echipa Europe Direct Timişoara şi studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii Tibiscus din Timişoara.

Prezentările şi discuţiile pe teme precum cetăţenie şi identitate europeană, cariere şi studii în străinătate, Serviciul European de Voluntariat sau “Multiculturalitatea ca valoare europeană”, au fost primite cu mare interes de către studenţii Facultăţilor de design şi Jurnalism, comunicare şi limbi moderne, care au văzut ca există numeroase oportunităţi la care au acces ca tineri cetăţeni ai Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, tinerii participanţi au avut ocazia să le prezinte colegilor lor numeroase lucrări şi proiecte studenţeşti de media si comunicare. Filmuleţe de animaţie, fonturi originale bucovineşti şi brand-ul de ţară au fost dintre cele mai apreciate lucrări de design.

În acelaşi timp, trebuie menţionat că studenţii Tibiscus ai facultăţii de Jurnalism, cu susţinerea cadrelor didactice, participă în fiecare an cu lucrări excelente la concursurile organizate de Comisia Europeană precum “Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”. Probleme precum “obezitatea” sau “calitatea apei” s-au regăsit între temele alese de tinerii viitori jurnalişti pentru reportajele cu care participă la concursurile studenţeşti.  Le urăm succes în continuare şi aşteptăm anunţarea câştigătorilor ediţiei din acest an.

Sursa: Centrul de Informare Europe Direct Timişoara