Cum au sarbatorit timisorenii Ziua Europei 2015 | Fotoreportaj

Cu ocazia zilei Europei, au avut loc in Parcul Rozelor o serie de activitati sportive si culturale pentru timisoreni de toate varstele. Activitatile au inceput la ora 9:00 si au durat pana la 18:30. Localnicii au avut parte de spectacole de dansuri si muzica oferite de elevi si seniori, muzica de fanfara, spectacol folcloric si, de asemenea, de informatii disponibile la pavilioanele de prezentare ale unor tari din UE si din afara spatiului comunitar, ale centrelor culturale si ONG-urilor. Centrul de Informare Europe Direct Timisoara a avut un punct de informare si a distribuit participantilor sute de publicatii pe tematici europene.

Ziua a fost deschisa oficial de concertul fanfarei Big Band a Centrului de Cultura al Municipiului Timisoara. Au urmat de alocutiunile rostite de oficialitati ale municipiului si judetului:  dl. Eugen Dogariu – prefectul Judetului Timis, dl. Titu Bojin – presedintele Consiliului Judetean Timis, dl. primar Nicolae Robu si dl. Lazar Manojlovic – presedintetele Asociatiei Corp Consular Timisoara, consul general al Republicii Serbia la Timisoara.

Apoi au avut loc frumoase momente artistice de dansuri si muzica sustinute de elevi ai scolilor din judet, sub coordonarea Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Timis a organizat, incepand cu ora 9.00, intreceri sportive pentru elevi – jocuri motrice, campionate de volei, fotbal si sah.

Consulatele, centrele culturale si ONG-urile din Timisoara au avut standuri de prezentare. Participantii au avut ocazia sa guste din mancarurile traditionale sarbesti si maghiare, au aflat care sunt principalele activitati pe care le desfasoara consulatele, organizatiile culturale si ONG-urile partenere ale evenimentului, si au participat la ateliere de dans, de pictura sau concursuri.

Centrul de Informare Europe Direct Timisoara a oferit, ca in fiecare an, materiale informative europene dintr-o gama larga de domenii si pentru toate varstele, de la politici ale Uniunii pana la materiale destinate copiilor. Cateva sute de brosuri au plecat acasa cu vizitatorii pavilionului Europe Direct.

La orele dupa-amiezii s-a desfasurat programul artistic al Asociatiei Seniorilor din Timisoara, cu invitati din Szeged-Ungaria si Kikinda-Serbia, urmat de un spectacol folcloric al Ansamblului Timisul.

Ultima activitate din Parcul Rozelor a avut loc la ora 18:00 si a constat intr-un recital flamenco oferit de Consulatul Onorific al Spaniei la Timisoara.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com