“Design your future” la Resita | seminarii pentru liceeni

design_your_future_resita“Design your future” este o serie de evenimente derulate de Centrul de Informare Europe Direct Timisoara, incepute in octombrie 2013. Scopul evenimentelor este de a implica tinerii in activitati si discutii pe teme europene si de a-i contientiza pe acestia asupra asupra dreptului dar si a responsabilitatii de a participa la vot in cadrul alegerilor europarlamentare ce vor avea loc in luna mai 2014.

Prima intalnire a anului 2014 a avut loc la Colegiul Teoretic “Mirecea Eliade” din municipiul Resita, in data de 27 ianuarie.

Elevii claselor a 12-a de la Colegiul National “Mircea Eliade” din municipiul Resita au fost informati cu privire la programele pentru tineri derulate in Uniunea Europeana, in cadrul unui seminar derulat de reprezentantii Centrului de Informare Europe Direct din Timisoara. De asemenea, tinerii au fost familiarizati cu notiunile de democratie reprezentativa si participativa, conceptul de cetatenie activa si modul de functionare a institutiilor UE.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizeaza promovarea alegerilor europarlamentare prin aducerea informatiilor aproape de diferitele categorii de cetateni, indeosebi a tinerilor care vor vota pentru prima data la alegerile din mai, dupa cum a precizat Maria Ciorba, consilier in cadrul Centrului de Informare. Totusi, un accent deosebit a fost pus pe promovarea programelor europene pentru tineri, de care elevii s-au aratat deosebit de interesati:

Activitatea s-a incheiat cu un test personal prin care elevii au putut afla in ce masura raspunsurile pe care le-au dat la anumite intrebari pe teme europene coincid cu raspunsurile pe care le dau reprezentantii Parlamentului European.

sursa: Radio Resita Romania

Seria de evenimente “Design your future” va continua in lunile februarie si martie la alte licee din zona deservita, precum William Shakespeare, Ion Mincu, Bela Bartok si Dositei Obradovici.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com