Elevii timișoreni învață noi limbaje de programare | Școala de vară #WeSpeakCode

banner_facebook_safeforweb-01

Fiecare interacțiune dintre oameni și computere este reglementată de COD – la crearea unei aplicații web, la simularea formării unei stele, la optimizarea software-ului GPS , sau pentru revoluționarea interacțiunilor sociale, a accesului la informație și a comportamentului comercial global. Codificarea există este peste tot. Codificarea este și un mod de a privi lumea : o modalitate de a sparge sarcinile în subseturi tot mai mici . Este un domeniu creativ, cu oameni mari, extrem de capabili și comunități dinamice. Și totuși, studiile  arată că, până în 2020, în Europa va exista un deficit estimat de până la 900.000 de profesioniști în domeniul TIC. Tehnologiile Startup, un viitor pilon al economiei europene, întâmpină deja greutăți în recrutarea noilor talente.

Școala de vară de programare – #WeSpeakCode, proiect inițiat de Centrul de Informare EuropeDirect Timișoara – Fundația Student Plus, își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire a tuturor categoriilor de cetățeni pentru a face față cerințelor unei societăți din ce în ce mai informatizate, precum și de a promova colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri, în mod special.

#WeSpeakCode – Școala de vară de programare, se va derula în perioada 6-13 iulie și este deschisă elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu.

În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, python, html, css, C#, adobe photoshop, algoritmica, aplicatii mobile etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara. Atelierele se vor derula în trei locații: Liceul de Informatică Grigore Moisil, Continental Automotive și Fundația Student Plus, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuita.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.

Ești Participant? Mentor? Voluntar? Completează formularul de înscriere de mai jos:

Formular de înscriere participant (facebook)

Formular de înscriere participant (web)

Formular de înscriere mentor

Organizator: Centrul de Informare Europe Direct Timișoara / Fundația Student Plus Timisoara

Parteneri: CoderDojo Timișoara, Liceul de Informatică Grigore Moisil, Asociația Smart City, Continental Automotive SA, Asociatia Banat IT și Facultatea de Calculatoare și informatică aplicată, Universitatea Tibiscus

Cu sprijinul: Instituția Prefectului Județul Timiș si Consiliul Judetean Timis

afis_wespeakcode_websafe-01

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com