Idei pentru educația secolului 21 – octombrie 2016 | Fotoreportaj Europe Direct Timisoara

colaj_ziuaeducatiei2016Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.

Pornind de la aceasta ocazie Centrul Europe Direct Timisoara a planificat, impreuna cu partenerii locali, o serie de evenimente având ca temă centrală educația.

Miercuri, 5 octombrie, echipa ED Timisoara s-a deplasat la Resița pentru un eveniment inedit împreună cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin incluzând lansarea unui nou număr al Revistei CCD CS, dialoguri între și cu dascălii, călătorie cu Mocănița, vizită la câteva importante obiective orăvițene și o prezentare a Rețelei Europe Direct și a resurselor educative europene pentru profesori.

În ziua următoare echipa ED Timișoara a petrecut 3 ore împreună cu elevii din 4 clase ale Liceului Auto din Timișoara, vorbind despre oportunitățile de învățare și dezvoltare personală prin participarea la programele de mobilitate Erasmus+.

Sâmbătă, 8 octombrie, Europe Direct Timișoara îmrepună cu partenerii, Asociația InEdu și Fundația Județeană de Tineret Timiș, au susținut un seminar de informare asupra oportunităților oferite de programul Erasmus Plus în perioada 2014-2020. Au participat atât tineri interesați de mobilitățile pentru persoane cât și reprezentanți ai organizațiilor locale interesați de a pune în practică proiecte educaționale.

Această serie de evenimente dedicate educației s-a înscris în evenimentul la nivel național denumit ”Ziua Centrelor Europe Direct” susținut de întreaga rețea Europe Direct România și Reprezentanța Comisiei Europene.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com