Școala Altfel ”Îți cunoști drepturile?” 18-20 aprilie 2016 la Timișoara și Reșița | Fotoreportaj Europe Direct Timișoara

13029431_995219040565935_2739134433620907923_oÎn acest an, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, împreună cu partenerii – Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, Universitatea Tibiscus și Liceul de Arte din Timișoara, Colegiul Național ”Mircea Eliade” din Reșița și Instituția Prefectului Județul Caraș-Severin – au derulat activități de informare, ateliere non-formale și concursuri pe tema drepturilor copiilor. La aceste evenimente au participat 260 de elevi din Timișoara, Reșița și Teregova.

La Școala Gimnaziala nr. 2  echipa Europe Direct a organizat activități pentru 3 clase a V-a, constând în prezentări interactive de cunoaștere a Uniunii Europene și a drepturilor copiilor. În a doua parte a evenimentului, toate cele 3 clase s-au strâns împreună în sala de sport unde voluntarii și echipa ED au pregătit pentru ei ateliere practice de cunoaștere a drepturilor, utilizând metode de învățare non-formală. Grupele de elevi au trecut pe rând la fiecare din ateliere și au pus în practică drepturi ca: dreptul la opinie, la sănătate, educație, libertatea de exprimare, de circulație, dreptul la identitate și familie, dreptul la protecție împotriva exploatării, dreptul la recreere etc.

Într-a doua zi din Săptămâna Altfel am răspuns invitației din partea Universității Tibiscus și Liceului de Arte din Timișoara și am stat de vorbă cu liceenii artiști din clasa a IX-a despre ce înseamnă Uniunea Europeană și ce oportunități există pentru tineri.

În a treia zi echipa noastră s-a deplasat la Reșița unde am luat parte la activități de cunoaștere a drepturilor copiilor prin joc. Au concurat elevi din clasele a IV-a până la clasa a VIII-a ai Colegiului Național Mircea Eliade. Europe Direct Timișoara a oferit materiale informative și diplome participanților și cadrelor didactice coordonatoare.

Vizita noastră în Reșița s-a încheiat la Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin, unde elevi de clasa a VIII-a și a IX-a din Teregova au stat de vorbă atât cu doamna prefect despre instituțiile administrative ale statului la nivel local, regional și național, cât și cu echipa noastră despre elemente de cetățenie activă ca voluntariatul local, internațional și inițiativa cetățenească europeană.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com