Ziua Europei la Timisoara – editia a VII-a| Fotoreportaj

Ziua Europei a fost sarbatorita si anul acesta in Timisoara printr-o serie de activitati pentru toate varstele, ce s-au desfasurat in zilele de 9-11 mai. Organizatorii celei de-a saptea editii a zilei Europei au fost  Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara si Centrul de Informare Europe Direct Timisoara – Fundatia Student Plus, cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judetul Timis. Intre parteneri s-au numarat Inspectoratul Scolar al Judetului Timis, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Palatul Copiilor Timisoara, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, centrele culturale – Asociatia Via Rumania, Centrul Cultural German, Asociatia de prietenie si culturala Romania-Israel, Centrul Cultural Romano-Arab, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, Fundatia Bethany.

Ziua de 9 mai a inclus evenimente ceremoniale si artistice in Parcul Central, Parcul Alpinet si Parcul Rozelor, iar la sala multifunctionala a Palatului Administrativ Timisoara a avut loc evenimentul artistic “Ziua Europei oglindita in coregrafia populara banateana”, cu participarea Ansamblului Banatul. Centrul Europe Direct Timisoara a organizat o expozitie de afise europene in holul salii si a oferit informatii si publicatii europene celor interesati. Doamna Maria Ciorba a participat, in calitate de ofiter de informare Europe Direct, la festivitatea de premiere a elevilor premiati la concursul de eseuri “Europa prin ochii mei”, organizat de Universitatea de Vest – facultatea de Stiinte POlitice sub coordonarea drei lect.dr. Corina Tursie. La sediul Primariei Timisoara, Colegiul C.D. Loga  si Galeria Pro Armia au avut loc expozitii de fotografie, creatii plastice si pictura dedicate zilei Europei.

Activităţile zilei de 10 mai, ce au avut loc in Parcul Rozelor,  s-au adresat in special copiilor si tinerilor. Pe scena s-au desfasurat spectacole de dans, teatru, muzica si, la final, eurozumba. In paralel centrele culturale timisorene si ONG-urile au pregatit diverse activitati pentru toate varstele ce s-au desfasurat la pavilioanele fiecaruia amenajate pe aleea spre scena. Centrul Europe Direct Timisoara a oferit publicatii europene pentru copii si adulti. Programul s-a incheiat cu eurozumba, activitate sustinuta de Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Timis. In seara aceleasi zile Filarmonica Banatul a oferit un concert de muzica simfonica dedicat zilei Europei.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com