Concurs de afișe ”Tânăr în Europa”

When:
April 17, 2013 @ 5:00 pm – May 11, 2013 @ 6:00 pm
2013-04-17T17:00:00+00:00
2013-05-11T18:00:00+00:00
Where:
Centrul de informare Europe Direct Timisoara
Bulevardul Take Ionescu
Timișoara
Romania
Contact:
Dana Lazar
0371 111201

colajCentrul de informare Europe Direct Timişoara invită elevii și studenții din judeţele Timiş şi Caraş-Severin să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial, liceal și studenților, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane.

Perioada de transmitere a lucrarilor: 17 aprilie – 8 mai 2013

Expozitie: 9-11 mai 2013

Premierea castigatorilor: 11 mai 2013

Participanții, care sunt elevi in ciclurile primar si gimnazial se pot înscrie cu aceeași lucrare și la concursul sinonim organizat de Reprezentanța Comisiei Europene la nivel național. Detalii despre concursul de desene al RCE găsiți aici.

În spiritul activităţilor desfăşurate anul acesta de Reprezentanţa Comisiei Europene şi de reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct în mediul şcolar, concursul îşi propune să întărească şi să susţină educaţia pentru cetăţenie europeană din şcoli. Participanţii vor avea ocazia să demonstreze originalitatea şi creativitatea în a reda, prin forme şi culori, modul în care percep mediul lor de viaţă ca parte a contextului european. Important este ca elevii să înţeleagă că acest context este fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democraţie, stat de drept, respect pentru drepturile omului şi egalitate.

Tema principală a concursului este ”Tânăr în Europa”

Alte subiecte ce au legătură cu tema Anului European 2013 şi sunt inspirate din viaţa comunităţii locale şi europene sunt binevenite. Este recomandat ca fiecare compoziţie plastică să cuprindă unul sau mai multe elemente europene.

Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A3 (297 x 420 mm). Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc. Se exclud lucrările realizate pe calculator.

Participanţii pot aduce lucrările la sediul Centrului Europe Direct Timisoara sau le pot trimite prin poştă însoțite de formularul de înscriere până la data de 8 mai 2013. Acestea vor fi scanate şi vor fi publicate pe pagina de facebook a centrului. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial se asigură și înscrierea în concursul organizat de RCE la nivel național care durează pâna în 15 iunie 2013.

Expozitie cu ocazia zilei de 9 Mai – Ziua Europei

Toate lucrările se vor expune cu ocazia activităților desfășurate în oraș de ziua Europei. În data de 11 mai, va avea loc jurizarea și premierea câștigătorilor.

Jurizare şi acordarea premiilor

Se vor acorda câte 2 premii pentru fiecare dintre cele 4 categorii de concurs (ciclu primar, ciclu gimnazial, liceu si universitate):

– Premiul de popularitate (like-uri pe pagina de facebook a Centrului Europe Direct Timişoara)

și

– Premiul juriului

Premiile constă în obiecte personalizate cu însemnele europene.

Pentru înscriere şi informații ne găsiți la:

Centrul de Informare Europe Direct Timișoara

blv. Take Ionescu, nr. 4o, cod poștal 300042

email: concurs@europedirect-tm.ro

tel: 0371 111201

Va rugăm citiți regulamentul concursului.

 

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com