CE a lansat concursul Migrantii in Europa, adresat elevilor si studentilor de la Scolile si Facultatile de Arte si Stiintele Comunicarii

migrantii1

Concursul multimedia „Migranții în Europa” este menit să ofere tinerilor artiști și responsabililor de comunicare ocazia de a reflecta cu privire la contribuția migranților la societatea europeană de azi. Concursul ar trebui să servească și ca un prim pas spre mai multe dezbateri, informații și schimburi de opinii.

Concursul se adresează elevilor/studenților cu vârsta de peste 18 ani înscriși la școlile de artă, grafică și comunicare din toate țările UE și din Croația. Școlile sunt invitate să prezinte lucrările în trei categorii – afiș, fotografie și videoclip. Fiecare școală poate prezenta una sau mai multe lucrări într-una sau mai multe categorii. Lucrările vor fi evaluate la nivel național, iar cele mai bune vor fi transmise unui juriu european care va decide câștigătorii europeni.

La concurs pot participa toți studenţii cu vârsta de peste 18 ani care sunt înscriși la o instituție de învățământ superior din domeniul artei, graficii sau comunicării din orice țară UE și din Croația. Facultățile trebuie să prezinte lucrările până la 21 iunie 2013, la următoarele categorii: Poster, Fotografie și Video.

Fiecare facultate poate prezenta una sau mai multe lucrări de artă, în una sau mai multe categorii. Lucrările vor fi evaluate la nivel național, iar cele mai bune dintre acestea (maximum 10 lucrări pentru fiecare țară) vor fi transmise unui juriu european care îi va selecta pe cei 30 de finaliști și va decide câștigătorul european pentru fiecare categorie. Din acest juriu vor face parte profesioniști din domeniul comunicării, artei și mass-mediei, precum și persoane din rândul comunităților de migranți.

De asemenea, și publicul va avea ocazia să își exprime votul online pe acest site. Autorii celor 30 de lucrări finaliste vor călători la Brussels pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor la care este asteptată participarea doamnei Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Afaceri Interne. Școlile din care provin câștigătorii premiului I la cele trei categorii și ai premiului I decis de votul publicului vor fi recompensate cu câte 10 000 EUR fiecare.

Informații complete privind termenii și condițiile concursului pot fi găsite pe site-ul internet dedicat acestuia: www.migrantsineurope.eu/ro

Sursa: Reprezentamta Comisiei Europene in Romania

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com