Youth on the move – cu tineri, pentru tineri, despre Europa

When:
February 22, 2013 @ 12:30 pm – 3:00 pm
2013-02-22T12:30:00+00:00
2013-02-22T15:00:00+00:00
Where:
Centrul Europe Direct Timisoara
Bulevardul Take Ionescu
Timișoara
Romania
Contact:
+40 371111201

Youth_on_the_move“Youth on the Move” este un eveniment de informare si interactiune cu un grup de liceeni de la liceul Emanoil Ungureanu, tineri ce urmeaza sa plece intr-o mobilitate europeana.

Tinerii vor invata despre cultura si valorile tarilor Uniunii Europene  prin activitati interactive sustinute de o echipa internationala. Limba de desfasurare a evenimentului este limba engleza pentru a spori abilitatile de comunicare internationala a participantilor.

Activitatile vor include si discutii despre cetatenia europeana cu ocazia Anului european al cetatenilor 2013. Participantii vor invata despre ce inseamna a fi cetatean european cu posibilitatile si drepturile ce le aduce aceasta cu sine, dar si despre responsabilitati.

Acest eveniment este primul dintr-o serie de evenimente destinate tinerilor organizate de Centrul Europe Direct Timisoara ce vor avea loc anul acesta. Consideram ca educatia tinerilor este o prioritate in contextul cetateniei europene si, in acest scop, vom promova in cadrul evenimentelor planificate dialogul european, participarea la formarea viitorului UE prin toate metodele pe care aceasta le pune la dispozitie (consultari publice, dezbateri, inititativa cetatenilor, etc.).

Primul pas pentru o cetatenie activa este educatia.

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com