Negocierile privind bugetul UE pe anul 2017: angajamente și plăți mai mici

În fiecare an, Comisia Europeană propune un buget pentru Uniunea Europeană pentru anul următor. Cifrele finale trebuie apoi să fie aprobate de Parlamentul European, precum și de Consiliul European, care reprezintă statele membre, înainte ca bugetul să poată fi adoptat.

Bugetul UE pentru 2017 va fi decis în următoarele luni. Cercetare, inovare, Erasmus și criza migrației stabilite ca priorități. În acest infografic sunt prezentate toate etapele procedurii bugetare. Pe măsură ce Consiliul tinde să propună cifre mai mici decât cele cerute de Parlament, cele două instituții intră în negocieri în vederea găsirii unui acord. Acest lucru are loc după ce Parlamentul adoptă poziția sa la sfârșitul lunii octombrie și este denumit în continuare proces de conciliere. Acest proces, care ar trebui să ia maxim de 21 de zile, ar putea avea loc în luna noiembrie. Odată finalizat, deputații europeni pot vota rezultatul negocierilor, la sfârșitul lunii noiembrie.

Comisia a propus un buget al UE 134,9 miliarde € în plăți și 157.7 miliarde € în credite de angajament pentru anul viitor. Aceste lucruri sunt explicate video-ul Europarl (în 23 de limbi ale UE).

Astfel, angajamentele sunt ceea ce UE se angajează să cheltuiască pe programe și se pot întinde pe perioade mai mari de un an, în timp ce plățile sunt cheltuielile efective prevăzute pentru următoarea perioadă de 12 luni. Cu toate acestea, Consiliul dorește să reducă atât bugetul pentru angajamente cu 1,3 miliarde € (-0.81%), cât și cel pentru plăți, cu 1,1 miliarde € (-0.82%).

Potrivit Parlamentului, prioritățile bugetare ar trebui să continue să fie soluționarea crizei migrației, ajutând în același timp redresarea economică.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com