Viitorul Europei e în mâinile TALE | Consultare publică la nivelul UE

Foto: Festival Judetețean dedicat Zilei Europei la Reșița – Universitatea ”Eftimie Murgu”, 9 mai 2018

De Ziua Europei, Comisia Europeană a lansat o consultare publică online adresată tuturor europenilor. Această consultare unică a  fost pregătită de un grup de 96 de cetățeni din 27 de state membre, care s-au reunit în zilele de 5 și 6 mai la Bruxelles. Reuniunea lor a fost găzduită de Comitetul Economic și Social European. Acest exercițiu unic de democrație participativă demonstrează faptul că cetățenii se află într-adevăr în centrul discuției privind viitorul Europei.

Inițiativa se înscrie în contextul dezbaterii în curs privind viitorul UE27 care a fost lansată în data de 1 martie 2017, odată cu Cartea albă a Comisiei pe această temă. Europenii își pot exprima deja punctele de vedere online, însă această consultare le deschide noi posibilități de a-și face auzită vocea.

Consultarea online se desfășoară în paralel cu dialogurile cu cetățenii organizate de Comisia Europeană și de statele membre. Din 2012 până acum s-au desfășurat aproape 700 de astfel de dezbateri publice interactive în 160 de orașe din UE, iar Comisia va intensifica frecvența acestora până la alegerile europene din mai 2019, propunându-și să organizeze alte 500 de evenimente de acest tip.

Participă la consultare!

 

Sursa: Comunicat de presă al CE

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com