Scoala de vara de programare – ediția a IV-a – #WeSpeakCode 2018

Școala de vară de programare #WeSpeakCode este un proiect inițiat de Centrul de Informare EuropeDirect Timișoara – Fundația Student Plus ce își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire a tuturor categoriilor de cetățeni pentru a face față cerințelor unei societăți din ce în ce mai informatizate, precum și să promoveze colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri, în mod special.

#WeSpeakCode 2018 | Școala de vară de programare – ediția a patra – va avea loc în perioada 16-23 iulie și este deschisă elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu.

În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, java, tehnologii web, C# și C++, editare video si imagini, algoritmica, gaming & mobile, robotica etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara.

La confluența artei comunicării cu tehnologia se află atelierul de ”tech-blogging”, deschis atât elevilor, cât și studenților care doresc să învețe să comunice pe tematica IT.

Atelierele se vor derula în două locații: Liceul de Informatică Grigore Moisil și Universitatea Tibiscus, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.

FORMULARE DE INSCRIERE

Esti participant? mentor? voluntar? Completează formularul de înscriere de mai jos:

Formular inscriere participant (web)

Formular inscriere participant (facebook)

Formular inscriere mentor

NOU! Conformitate GDPR: consimtamant parental pentru copil minor 

Conform noilor reglementari privind protectia datelor personale, parintele / tutorele legal este cel care trebuie sa isi dea acordul pentru prelucrarea datelor personale ale minorului cu varsta sub 16 ani. Rugam sa completati cu atentie formularul online de inscriere. De asemenea, va rugam sa aduceti semnat acordul parental in prima zi de curs.

Descarca formularul ACORD PARINTE PENTRU COPIL MINOR

 

PERIOADA DE INSCRIERI PARTICIPANȚI #WeSpeakCode 2018 s-a încheiat.

* în limita locurilor disponibile (cca 90 participanți)

Orarul final al atelierelor Școlii de Vară 2018:

Atelier Orar
Luni- Vineri
Locatie
Scratch 17-19:30 Liceul de Informatica Grigore Moisil (Zona Bălcescu – Str. Ghirlandei, nr. 4, Timișoara)
HTML+CSS+JS 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Java 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Gaming & mobile  17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
Robotică + IoT  17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil*
C++  17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil*

* NOTĂ: Locul de desfășurare al atelierelor Robotică și C++ s-a schimbat. TOATE ATELIERELE vor avea loc la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”

Evenimentul de incheiere si de acordare a diplomelor va avea loc in data de luni 23 iulie, 2018, ora 17.00, la Sala Multifunctionala a CJ Timis.

Organizatori: Centrul de Informare Europe Direct Timișoara / Fundația Student Plus Timisoara, CoderDojo Timișoara – Asociatia Banat IT, Liceul de Informatica ”Grigore Moisil”, Universitatea Tibiscus – Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata

Parteneri: Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Judetean Timis, Continental Automotive SA

Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Romania Timisoara