7-22 octombrie: Săptămâna europeană a programării își sărbătorește al 5-lea an

În perioada 7-22 octombrie, Săptămâna UE a programării își sărbătorește al 5-lea an: pregătește-te, alătură-te acestei inițiative și învață să creezi lucruri prin programare!

Europa își îmbunătățește competențele informatice – a cincea ediție a Săptămânii UE a programării va avea loc între 7 și 22 octombrie 2017. Participă la aniversare și învață cum să te exprimi prin intermediul programării. Poți crea o aplicație, un joc, un site web, o poveste interactivă sau, de ce nu, ai putea să faci experimente cu un echipament sau să faci un robot să se miște. Organizează evenimente de programare pentru părinți, bunici, prieteni sau copii și colegi și ajută-i să înțeleagă lumea noastră digitală și să devină mai activi în aceasta!

Săptămâna UE a programării reprezintă o mișcare bazată pe voluntari locali care promovează programarea, gândirea computațională și activitățile conexe în țările lor, aceștia având rolul de Ambasadori ai săptămânii programării.

Obiectivul acestei inițiative este să le arate oamenilor cum pot da viață ideilor prin programare, pentru ca aceasta să devină mai vizibilă și pentru a aduce persoanele motivate laolaltă ca să învețe. Orice este binevenit pentru a organiza evenimente în cadrul Săptămânii programării, iar toți organizatorii de evenimente – școli, organizații non-profit, întreprinderi, biblioteci, cluburi de programare etc. – adaugă aceste evenimente pe harta de pe site-ul codeweek.eu, care servește drept catalog al inițiativelor din domeniul programării.

Începând din 2013, în cadrul Săptămânii programării au fost organizate peste 33 000 de evenimente de programare, în peste 50 de țări din Europa și din afara acesteia. În 2016 au participat aproape un milion de persoane, dintre care 46 % au fost fete sau femei.

Pregătirea pentru Săptămâna programării: La 30 iunie, Ambasadorii săptămânii programării se vor întâlni la Bruxelles pentru un joc de vânătoare de comori în întregul oraș, desfășurat în cadrul Săptămânii programării. Urmărește evenimentele pe Facebook și Twitter.

Implică-te în Săptămâna programării:

Context

Ca parte a pieței unice digitale, Comisia Europeană promovează diverse inițiative vizând îmbunătățirea competențelor digitale ale forței de muncă și ale cetățenilor, de exemplu Coaliția pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital Săptămâna UE a programării. Comisia sprijină activitățile de comunicare și invită ambasadorii Săptămânii programării la două reuniuni în fiecare an. O serie de alți parteneri oferă sprijin sub alte forme, de exemplu anul acesta Google acordă finanțare pentru evenimentele inovatoare adresate copiilor între 5 și 18 ani.

Intră în legătură cu organizatorii

Site web:             CodeWeek.eu

Blog:                   http://blog.codeweek.eu/

Twitter:               @CodeWeekEU, #codeEU

Facebook:          CodeEU

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com