Apel: Comisia Europeana coopteaza specialisti din toate domeniile pentru elaborarea programului Orizont 2020


Comisia Europeană a lansat un apel către experții din toate domeniile solicitându-le să participe la elaborarea agendei programului Orizont 2020, viitorul program al Uniunii Europene de finanțare a cercetării și inovării. Aceasta este prima dată când Comisia lansează un astfel de apel în favoarea programului ei de cercetare. Grupuri de consilieri vor oferi consultanță de înaltă calitate pentru pregătirea cererilor de propuneri de proiecte în cadrul programului Orizont 2020.

Grupurile vor fi constituite în jurul unor teme de interes major pentru cetățenii europeni, cum ar fi schimbările climatice, ieftinirea energiei din surse regenerabile, asigurarea disponibilității de alimente sigure sau soluționarea problemelor legate de îmbătrânirea populației. Grupurile vor încuraja dialogul între toate nivelurile administrației publice, societății civile și mediului de afaceri din toate statele membre ale UE și vor influența direcția finanțării cercetării și inovării în UE, din prezent până în 2020.

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, a declarat: „Scopul nostru este să cooptăm cea mai largă gamă de experți cu putință, care ne vor ajuta cu idei inovatoare, care vor genera creștere sustenabilă și locuri de muncă. Prin acest apel transparent și cuprinzător în favoarea programului Orizont 2020 urmărim cooptarea întregii comunități europene din domeniul cercetării și inovării. Aș dori să încurajez să-și manifeste interesul în special femeile și persoanele care dețin cunoștințe pertinente și care în trecut nu au fost implicate.”

Grupurile de consilieri experți își vor începe activitatea în primăvara acestui an, oferind consiliere pentru primele cereri de propuneri din cadrul programului Orizont 2020, care se preconizează a fi lansate până la sfârșitul anului 2013. Cei care doresc să fie selectați în primele grupuri de consilieri trebuie să se înregistreze până la data de 6 martie 2013, ora 17.00 ora Bruxelles-ului. Cererea de exprimare a interesului va rămâne valabilă pe întreaga durata a programului Orizont 2020, pentru a permite reînnoirea grupurilor la sfârșitul fiecărui mandat.

Persoanele pot să-și manifeste interesul, acționând fie în nume propriu, fie în calitate de reprezentanți ai grupurilor de interese colective sau ca reprezentanți ai unor organizații. Detalii privind criteriile de selecție, inclusiv profilul experților, sunt prezentate în anunțul oficial. Textul integral și instrucțiunile privind modul de înregistrare pot fi găsite la următoarea adresă.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

 

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com