Apel proiecte inovatoare în domeniul economiei circulare: termen 15 septembrie

innovation-deals

Comisia Europeană a lansat pe data de 26 mai, Innovation deals, o nouă schemă-pilot pentru sprijinirea ideilor inovatoare din domeniul mediului. Ea va încerca să găsească soluții optime pentru ca acestea să ajungă pe piață cât mai rapid, fără a fi împiedicate de reglementările în domeniu.

Toți cei ce au în vedere proiecte ce ar putea contribui în mod esențial la planul de acțiune pentru economia circulară au fost invitați să își exprime interesul. Proiectele selectate vor beneficia de acces la un cadru de cooperare strânsă, ce reunește organisme de reglementare naționale, locale și europene. Astfel, cerințele de reglementare nu vor constitui o piedică în implementare. Termenul-limită pentru exprimarea interesului este 15 septembrie 2016.

Orice inovator sau grup de inovatori care dorește să introducă un produs sau serviciu din sfera economiei circulare pe piață poate participa la schema-pilot, trecând în revistă obstacolele de natură juridică cu care se confruntă.

Comisia va clasifica propunerile pe bază de criterii clar definite și va selecta un număr maxim de 5 proiecte pentru participarea în program. Implementarea lor va demara în ianuarie 2017. Proiectele nu beneficiază de finanțare, ele bazându-se pe un model practic de cooperare.

Termenele schemei-pilot Innovation Deals

Lansarea apelului 26 Mai 2016
Inchiderea apelului 15 Septembrie 2016
Selectia ID (innovation deals) Octombrie – Decembrie 2016
Semnarea ID inceputul anului 2017
Evaluarea schemei-pilot jumatatea anului 2018

Pagini utile:

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com