Bun-venit, Croatia! | Cum sărbătoresc croaţii intrarea în Uniunea Europeană

Croatia_EU_flags

Astăzi, 1 iulie 2013, Croaţia devine cel de-al 28-lea stat membru al Uniunii Europene.

La data de 1 iulie Croația devine cel de-al 28-lea stat membru al Uniunii Europene. Aderarea Croației marchează o piatră de hotar în construirea unei Europe unite. Aceasta este, de asemenea, o dovadă a puterii transformatoare a Uniunii Europene: sfâșiată de conflicte doar două decenii în urmă, Croația este acum o democrație stabilă, capabilă să preia obligațiile de membru al UE și să adere la standardele UE.

În ajunul aderării Croației, președintele Barroso a declarat:

“Aderarea Croației la Uniunea Europeană este un eveniment istoric, care reîntoarce țara pe locul său de drept în inima Europei. Aștept cu nerăbdare să vad contribuția Croației la UE, care va fi o poveste de succes -. În beneficiul Uniunii, pentru oamenii din Croația și din Europa de Sud-Est, şi din întreaga Europă.”

Aderarea Croației arată că perspectiva europeană este reală pentru țările dedicate agendei UE. Acesta este un semnal clar pentru regiune: UE păstrează angajamentele dacă reformele necesare sunt realizate și sunt îndeplinite condițiile.

Context
Aderarea Croației va fi sărbătorită la Zagreb duminică, 30 iunie și luni 1 iulie. Comisia Europeană va fi reprezentată de președintele Barroso, vicepreședintele Reding, comisarul Füle și comisarul Mimica. La 30 iunie, Delegația UE la Zagreb își va închide porțile și ziua următoare Reprezentanța Comisiei Europene se va deschide.

Programul de evenimente în Zagreb:

Duminica 30 iunie 23:00 Ceremonia oficială

Luni 01 iulie: Deschiderea Reprezentanței Comisiei Europene

Sursa: Comisia Europeană

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com