Capitalele europene ale culturii în 2018: Leeuwarden și Valletta

Leeuwarden, capitala provinciei olandeze Friesland și Valletta, capitala Maltei, vor organiza sute de evenimente în 2018, în calitatea lor de Capitale Europene ale Culturii

Leeuwarden

Tema programului Leeuwarden-Friesland pentru 2018 este “iepen mienskip”, comunitate deschisă. Cu peste 800 de proiecte, scopul este acela de a arăta o comunitate deschisă Țărilor de Jos și restului Europei, inclusiv sensibilitatea față de nou, față de oportunitățile și provocările venind din partea altora. Printre cele 800 de evenimente se află o expoziție de lucrării semnate de Escher, marele grafician născut în Leeuwarden; curse de vase cu vele, o piesă de teatru cu 100 de cai frizieni; și proiectul Sense of Place.

Valletta

Programul Valletta 2018 este o colecție de peste 140 de proiecte și 400 de evenimente. În centrul programului sunt mai multe proiecte de infrastructură menite să evolueze și să se extindă dincolo de 2018, cum ar fi Clusterul de proiectare Valletta, un proiect de transformare a sitului abandonat al Vechiului abator din centrul de dezvoltare comunitară și economică. Printre evenimente se numără “Valletta Pagant of the Seas” – un spectacol în Grand Harbour, Festivalul Internațional de Jazz și Notte Bianca, o seară în care oamenii pot vizita gratuit numeroase muzee și spații culturale.

Link-uri utile:

Site-ul oficial Valletta 2018

Site-ul oficial Frieslamd 2018

Sursa: Parlamentul European

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com