Castigatorii premiilor UE pentru conservarea patrimoniului cultural |Europa Nostra 2013

europanostra

Câștigătorilor ediției din 2013 a Premiului Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural/Premiile Europa Nostra li s-au decernat premiile în data de 16 iunie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Atena în prezența dlui Karolos Papoulias, președintele Greciei, a dnei Androullei Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret și a dlui Plácido Domingo, tenorul de renume mondial, președinte al Europa Nostra. Ceremonia a fost organizată în odeonul lui Herodes Atticus, aflat la baza Acropolei, în fața unui public de aproape 5 000 de persoane. Câștigătorii Premiului publicului și al „marelui premiu” au fost anunțați în premieră.

Favoritul publicului, ales prin vot online din rândul celor 30 de laureați pentru 2013, este restaurarea părții centrale a propileelor de la Atena. Juriul pentru secțiunea de conservare a premiilor a lăudat înalta calitate a lucrărilor executate în cadrul acestui „proiect exemplar care a reușit nu doar salvarea acestui monument emblematic al culturii europene, ci și consolidarea valorilor formale și sociale asociate acestuia”.

Propylaea Central Building, Acropolis, Athens, GREECE | Video


Lista completa a laureatilor  (in ordine alfabetica, pe tari)

 Categoria 1 — Conservare
 Categoria 2 – Cercetare

Restoration of the Exceptional Machines of Wielemans-Ceuppens Brewery, Brussels, BELGIUM

In aceasta categorie, premiul Europa Nostra este prezentat acordat unui proiect dintr-o tara europeana care nu ia parte la programul “EU Culture”:
 Category 3 — Dedicated service
 Categoria 4 — Educatie, training si cresterea gradului de constientizare
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com