CE lansează Erasmus + 2019

Pe site-ul ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) au fost publicate Ghidul Programului, Apelul european și Apelul Național pentru programul Erasmus+ 2019.

Acestea sunt disponibile la adresele web de mai jos:

  • Ghidul Programului Erasmus+ 2019 (doar în limba engleză) – click AICI
  • Apelul european 2019 pentru programul Erasmus+ (în limba română) – click AICI
  • Apelul Național 2019 pentru programul Erasmus+ (în limba română)- click AICI
Context

Comisia Europeană a publicat pe 24 octombrie, cererea de propuneri de proiecte Erasmus+ pentru anul 2019, iar bugetul anual total alocat este estimat la 2.7 miliarde Euro.

Ca parte a cererii de propuneri pentru 2019, Comisia lansează un program-pilot de instituire a unor universități europene în Uniunea Europeană, pentru care au fost rezervate 30 de milioane euro din bugetul Erasmus+. Programul va sprijini șase alianțe universitare europene, fiecare dintre acestea fiind formată din minimum 3 instituții de învățământ superior din 3 țări, pentru a promova o identitate europeană consolidată, stimulând totodată excelența și contribuind la sporirea competitivității instituțiilor europene de învățământ superior.

În anul 2019 bugetul României pentru programul Erasmus+, acţiuni descentralizate, este de 81 483 095 Euro.

Sursa: Comunicat de presă al CE – Erasmus+: un buget preconizat de 3 miliarde EUR va fi investit în tinerii europeni și în crearea de universități europene în 2019

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com