Consiliul European 25-26 iunie: Grecia, migrația si referendumul din Marea Britanie | transmisiune LIVE

European-Council-meeting-on-Mediterranean-April-2015

In data de 25 iunie, discuțiile din cadrul reuniunii Consiliului European s-au axat pe problemele Greciei, fenomenul migraționist și viitorul referendum din Marea Britanie.

Grecia

Președintele Eurogrupului a informat liderii UE cu privire la stadiul negocierilor cu Grecia. Liderii și-au reînnoit sprijinul pentru activitatea instituțiilor și a procesului actual de negocieri. Ei se așteaptă ca Eurogrupul să încheie acest proces la reuniunea de sâmbătă.

Migrație

Consiliul European a discutat răspunsul la migrație. Liderii UE au convenit asupra relocării a 40.000 de persoane din Italia și Grecia către alte state membre, în următorii doi ani și să reinstaleze alte 20.000 de persoane.

Consiliul European a definit o politică de returnare pentru migranții ce nu dețin dreptul legal de a intra în UE. Liderii UE au subliniat, de asemenea, necesitatea de a accelera negocierile de readmisie cu țările terțe și a convenit să consolideze puterea Frontex pentru returnarea migranților ilegali.

Referendum pentru apartenența Marii Britanii la UE

David Cameron a stabilit planurile pentru referendum. Acesta a fost primul pas în procesul de negocieri și Consiliul European ar trebui să revină asupra problemei în luna decembrie.

Vineri, 26 iunie

Cea de-a doua sesiune lucru se va axa pe probleme de securitate și economice. Participă Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezenta punctul de vedere cu privire la noul mediu de securitate. Șefii de stat sau de guvern se vor concentra asupra provocărilor de securitate cu care se confruntă Uniunea Europeană. Ei vor discuta despre o revizuire a strategiei europene de securitate și vor face un bilanț al luptei împotriva terorismului .

Liderii vor discuta, de asemenea, probleme economice, încheierea semestrului european 2015, comerțul transatlantic și Parteneriatul pentru Investiții ( TTIP ), și Fondul European pentru Investiții Strategice.

Consiliul European va discuta în continuare despre agenda digitală și raportul Uniunii Economice și Monetare ( UEM ), despre guvernanța economică în zona euro.

Consiliul European – conferință de presă finală

Donald Tusk, Presedintele Consiliului European si  Jean-Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europene

Această transmisie web este programată să înceapă vineri, 26 iunie 2015, ora 15:00 – ora României (13.oo CET)


Sursa Consiliul European

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com