Elevii de gimnaziu de la Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița, șansa de a participa la un concurs organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Echipa „Eurokids” din Reșița formată din elevii Barbu Bianca, Hurduban Isabela, Pârvulețu Raluca, Dragomir Raul, coordonată de profesor Fercea Ghiorghița, a participat  la Euro Quiz 2018, competiția dedicată elevilor de clasa a VI-a, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.  Echipa  Colegiului Național “Mircea Eliade” s-a alăturat celor peste 500 de școli,  care s-au întrecut, în 7 iunie 2018,  în cadrul concursului online  cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

Echipele câștigătoare s-au delimitat de restul concurenților prin viteza de răspuns, obținând și cel mai mare  punctaj:

  1. Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești – Echipa: Îndrăzneții (Scor: 238 puncte, Timp: 11 min 15 sec);
  2. Școala Gimnazială „General Grigore Bastan” Buzău – Echipa: Euroforce (Scor: 238 puncte, Timp: 12 min 10 sec).

Elevii din Reșița au participat cu entuziasm, emoție și bucurie la Competiția Națională Euro Quiz, beneficiind de toate resursele tipărite din partea Centrului de Informare „Europe Direct” Timișoara, Fundația „Student Plus”, care a distribuit aceste materiale școlii noastre și altor școli și instituții din județele Timiș și Caraș-Severin, cu prilejul actiunilor pe tematici europene desfășurate în ultimii cinci-șase ani.

Rezultatul obținut de echipajul nostru a fost unul bun (Scor:226 de puncte; Timp: 11 min 31 sec). Competiţia Euro Quiz este organizată pentru a spori și consolida spiritul UE în rândul tinerilor, este o activitate educativă și antrenantă, deschisă tuturor elevilor din şcolile gimnaziale naţionale, de la clasa a VI-a. Acesta urmăreşte ca elevii să afle cât mai multe despre Uniunea Europeană – valori, istorie, geografie, artă, gastronomie, să-și dezvolte abilităţile de muncă în echipă, capacitatea de rezolvare a problemelor.

În opinia organizatorilor, spiritul european, competiția corectă, respectul, prietenia, spiritul de echipă, egalitatea, respectul pentru reguli scrise și nescrise, precum integritatea, solidaritatea, toleranța, grija, excelența și bucuria, toate acestea sunt pietrele de temelie care sunt promovate prin intermediul competiției Euro Quiz.

În urma discuției cu alți elevi și colegi profesori din țară, care s-au implicat activ și în precedenta ediție a Campaniei Europa, casa-noastră, ținînd cont de faptul că prin  intermediul acestei competiții, Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generatii  si de familiile acestora, având în vedere devotamentul, entuziasmul, efortul depus, dificultatea cunoștințelor, numărul mare de participanți, propunem ca din 2019 să se schimbe regulamentul concursului Euro Quiz, pentru a avea acces în finală mai multe echipe, măcar primele opt-zece clasate, așa cum în competiția pentru liceeni, „Lider European”, își susțin proiectele în finala de la București, echipele clasate pe primele opt locuri, la o participare mai mică.

Anul acesta, cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul naţional de televiziune. Câştigătorii etapei finale vor fi premiaţi cu biciclete și echipament de protecție, iar profesorii vor primi genţi de călătorie.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Campania “Europa, casa noastră” va continua în toamnă cu competiția „Lider European“, adresată elevilor de liceu.

Mult succes tuturor si să auzim numai vești foarte bune!

Un articol realizat de Prof. Fercea Ghiorghița, Colegiul Național “Mircea Eliade” Reșița

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com