#EUdatathon2017 organizat de Președinția estonă a Consiliului Uniunii Europene

Președinția estonă a Consiliului Uniunii Europene și Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene organizează un datathon ce se va concentra pe reutilizarea datelor din Portalul de date deschise al UE, punctul de acces pentru datele deschise produse de instituțiile și agențiile Uniunii Europene.

Datathon-ul va începe în septembrie 2017, evenimentul final de la Bruxelles programat să aibă loc la 16 noiembrie 2017. Câștigătorii vor prezenta produsul lor la Forumul european al datelor de mare valoare din Versailles, 21-23 noiembrie 2017.

Participanții vor avea ocazia să demonstreze modul în care datele deschise din instituțiile publice pot fi utilizate pentru a răspunde provocărilor politice sau sociale specifice și pentru a genera locuri de muncă și creștere economică. În special, aceștia sunt invitați să se concentreze asupra următoarelor priorități ale Comisiei Juncker:

– Locuri de muncă, creștere și investiții;
– Piața unică digitală;
– Schimbări democratice.

Echipa câștigătoare va prezenta, de asemenea, proiectul lor la European Big Data Value Forum din Versailles, în perioada 21-23 noiembrie 2017.

INVITAȚIE: Înscrie-te la #EUdatathon2017 acum!

Puteți reutiliza serviciile de date deschise (open data) pentru a promova serviciile inovatoare? Puteți rezolva alte provocări societale folosindu-le? Puteți crea aplicații mobile sau web utilizând date deschise din diferite surse de informații? Dacă da, # EUdatathon2017 este pentru tine!

Echipele de date vor putea demonstra modul în care datele deschise de la instituțiile publice pot fi utilizate pentru a răspunde provocărilor politice sau societale specifice și pentru a promova servicii inovatoare, reflectând anumite priorități ale Comisiei Juncker.

Înregistrați-vă echipa și faceți o propunere pentru o aplicație până la data de 8 octombrie. Dacă ideea dvs. este preselectată, veți avea 4 săptămâni, până la 12 noiembrie, pentru a vă dezvolta ideea! Câștigătorii vor fi selectați pe 16 noiembrie în cadrul unui eveniment de la Bruxelles. Nu dorești neapărat să dezvolți proiecte, dar ești pur și simplu curios? Înregistrează-te pentru a participa la evenimentul din 16 noiembrie.

Vor fi și premii, iar echipa câștigătoare va avea ocazia să-și prezinte proiectul la European Big Data Value Forum de la Versailles, 21-23 noiembrie 2017, beneficiind de acoperirea cheltuielilor de călătorie și de cazare.

Datathonul este organizat de Președinția Estoniană a Consiliului Uniunii Europene împreună cu Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene

Pentru mai multe informații și înregistrare, consultați site-ul: http://publications.europa.eu/eudatathon2017

Email: op-datathon@publications.europa.eu

Pe rețelele sociale? Intră în dialog cu #EUdatathon2017 si @EU_opendata  EU Law and Publications

Împărtășește informațiile cu prietenii tăi!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com