“Eul din UE” – seminar de jurnalism cetățenesc european – 12, 13, 19 noiembrie 2015 | Activitatea Europe Direct Timișoara

seminar_jurnalismTe interesează să cunoști mai multe despre funcționarea Uniunii Europene? Vrei să înțelegi mai bine impactul UE în viața cotidiană în Timișoara? Sau îți place jurnalismul de investigație și ai vrea să-l practici în calitate de cetățean?

În zilele de 12, 13 și 19 noiembrie te invităm să iei parte la un atelier de jurnalism cu durata de 3 zile care te va ghida prin instituțiile europene și procedurile jurnalismului. La final vei fi realizat propria investigație pe un subiect de interes pentru tine.

ZIUA 1 – Ce este Uniunea Europeana? Cum funcționează? Cine ia decizii? Cum? Cine are mai multă putere? Care sunt marile dezbateri la nivel de UE în prezent?

ZIUA 2 – Cum putem contribui? Cum pot avea cetățenii rolul de jurnalism? Cum lucrează un jurnalist? Care sunt diferențele dintre jurnalism și jurnalism cetățenesc? Alegerea subiectului pentru investigație.

ZIUA 3 – Dezbatere asupra investigațiilor realizate.

Toate întâlnirile încep la 17:30.

Seminarul se va desfășura în limba engleză.

Seminarul va fi susținut de André Lameiras, doctorand la Universitatea din Porto. André a fost reporter multimedia de știri pentru cel mai mare website portughez de jurnalism politic ”Parlamento Global” și a scris pentru câteva publicații ca Vice Portugal sau publicații în limba engleză ca Polish Wroclaw International. În prezent studiază impactul crizei migranților în Europa.

Cele mai bune articole ale participanților la seminar vor fi publicate pe portalul OneEurope.

Pentru participarea la seminar, vă rugăm să vă înregistrați prin formularul online pentru web, sau pentru mobil, sau pe formularul facebook.

Toată lumea este binevenită, pe principiul primul venit, primul servit.

Parteneri: Universitatea din Porto – Facultatea de Litere, OneEurope, Europe Direct Porto

poster_seminar_jurnalism

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com