EURES. Rețeaua europeană a locurilor de muncă – Care sunt avantajele noului regulament?

droppin

Atat pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca, cat si pentru angajatori, PORTALUL EURES este principalul loc in care cererea si oferta de pe piata locurilor de munca din UE se intalnesc, gratie unei retele de parteneri ce conclucreaza printr-un schimb de informatii in timp real, asigurand standarde si conditii de munca echitabile pentru lucratorii europeni pe de o parte, si o forta de munca la standardele cerute de angajatori, pe de alta parte.

Despre EURES, portalul UE pentru mobilitatea fortei de munca

EURES este o reţea de cooperare concepută pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în ţările UE 28, precum şi în Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Reţeaua este formată din Biroul European de Coordonare (BEC), birourile naţionale de coordonare (BNC), partenerii EURES şi partenerii asociaţi EURES. Printre partenerii din cadrul reţelei se pot număra serviciile publice de ocupare a forţei de muncă (SPOFM), serviciile private de ocupare a forţei de muncă (SPROFM), sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori relevanţi de pe piaţa forţei de muncă.

Pe scurt, EURES ofera resurse si informatii cu privire la peste  1 milion de locuri de muncă vacante, peste 250.000 de CV-uri, pentru peste 7000 de angajatori din intreaga UE. In acelasi timp, va ofera si serviciile a peste 1000 de consilieri EURES.

Noul Regulament EURES 2016 – facilitează contactul dintre solicitanții de locuri de muncă și angajatori

Noua rețea EURES a primit, incepand cu 2 decembrie 2015, un set de norme noi în urma cărora participarea la EURES este extinsă. Astfel, organizațiile private de ocupare a forței de muncă se pot alătura rețelei, iar posturile vacante ale acestora vor fi publicate pe portalul web împreună cu cele publice. Organizațiile cu scop lucrativ trebuie să furnizeze toate serviciile, și anume publicarea ofertelor de locuri de muncă și a CV-urilor pe portal, și oferirea serviciilorde sprijin pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă și angajatori. În cazul în care organizațiile nu sunt în măsură să ofere toate cele trei servicii, ele trebuie țsă ofere justificări în fața autorităților naționale. Organizațiile nonprofit pot alege între cele trei opțiuni. Serviciile publice de ocupare a for ei de muncăț vor oferi, de asemenea, toate serviciile și, în plus, vor garanta că toți utilizatorii care nu de in competențe digitale pot avea, de asemenea, acces offline la informații. În re ea sunt implicate: sindicatele, organizațiile patronatelor și al i actori relevanți de pe piața forței de muncă. Reprezentanții partenerilor sociali sunt implicați la nivelul UE, dar și la nivel național și la nivel transfrontalier.

 

 

Ultimele stiri EURES

12 scenariști suedezi au ocazia de a-și promova creațiile în fața unor producători din Polonia

Este bine cunoscut faptul că scrierea de scenarii este un domeniu în care se supraviețuiește cu greu. Doisprezece scenariști suedezi s-au bucurat de o mare șansă în acest sens, în 26 martie, când și-au prezentat ideile în fața unor profesioniști din industria cinematografică, în colaborare cu Institutul Polonez de Film. Această ocazie a fost rezultatul a doi ani de activități de consolidare a relațiilor dintre Institut și consilierul EURES Wanna Spiridonidou, care locuiește în Suedia.

Continuare >>

 12/05/2015

3 500 de oferte de muncă la Ziua locurilor de muncă transfrontaliere de la Saarbrücken

Dacă vă întrebați unde se află inima Europei, ați putea să găsiți răspunsul în regiunea de frontieră dintre Germania, Franța, Luxemburg și Belgia – zonă unde există un parteneriat transfrontalier EURES*. Recent, la un târg al locurilor de muncă din această regiune diversă, organizat în orașul Saarbrücken din Germania, se putea auzi vorbindu-se un amestec de germană, franceză și engleză.

Continuare >>

20/06/2014

Abundenţă de locuri de muncă pentru tineri animatori

Sectorul divertismentului este o opţiune atractivă pentru persoanele aflate în căutarea unei prime experienţe profesionale cu o latură distractivă. O colaborare anuală reuşită din nordul Italiei între EURES şi un angajator din industrie oferă o mare diversitate de locuri de muncă în alte părţi din Europa şi din lume.

Continuare >>

 22/08/2014

Link-uri utile:

PORTALUL EURES

Dropp’in

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com