Europa, invitată la reflecție și dialog cu privire la dimensiunea ei sociala

Comisia Europeană a lansat astăzi, 26 aprilie procesul de reflecție și dialog cu privire la dimensiunea socială a Uniunii. Opțiunile privind limitarea dimensiunii sociale a liberei circulații, libertatea fiecărei țări membre de a investi mai mult in domeniul social, eforturile comune ale UE27 pentru a aprofunda dimensiunea socială a Europei, iată care sunt principalele subiecte la care cetățenii, partenerii sociali, instituțiile și guvernele europene sunt invitate să reflecteze în următoarea perioadă.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte pentru moneda euro și dialog social, comisar responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Acest document de reflecție pune bazele unei dezbateri care își propune să stabilească ce formă dorim să ia dimensiunea socială a Europei și ce acțiuni putem întreprinde la nivel european pentru a răspunde provocărilor cu care ne confruntăm în prezent. Pentru a ajunge la un consens în jurul ideilor prezentate în documentul de reflecție, ne bazăm pe participarea activă a parlamentelor naționale, a partenerilor sociali și a cetățenilor.”

Documentul de reflecție privind dimensiunea socială a Europei vine în continuarea Cărții albe privind viitorul Europei, prezentată la 1 martie, care trecea în revistă principalele provocări și oportunități la care se poate aștepta Europa în următorul deceniu. Cartea albă a marcat începutul unui proces în care țările UE27 trebuie să decidă cu privire la viitorul Uniunii. Pentru a încuraja această dezbatere, Comisia Europeană, alături de Parlamentul European și de statele membre interesate, va găzdui o serie de „dezbateri dedicate viitorului Europei” în orașele și în regiunile din Europa.

Documentul privind dimensiunea socială a Europei va fi urmat de o serie de documente de reflecție pe următoarele teme:

Informații suplimentare

Document de reflecție privind dimensiunea socială a Europei

Sursa: Comunicat de presă al CE

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com