Incheierea celui de-al 7-lea mandat al Parlamentului European | Calendarul evenimentelor din preajma alegerilor

comisia_europeanaFinalul celui de-al saptelea mandat va fi urmat de o dezbatere prezidentiala, noaptea alegerilor, formarea noilor grupuri politice si constituirea noului Parlament. Parlamentul European a incheiat ultima sesiune a celui de-al saptelea mandat, aproband 70 de legi. De-a lungul ultimilor 5 ani, Parlamentul a aprobat 970 de acte legislative. Noul Parlament, cel de-al optulea, va fi constituit pe 1 iulie, dupa alegerile tinute din 22 pana in 25 mai. Pana atunci, vor avea loc si alte evenimente.

In 15 mai o dezbatere prezidentiala completa cu cei 5 candidati principali pentru presedintia Comisiei Europene va avea loc in Camera Parlamentului din Bruxelles, organizata de Uniunea Europeana de Emisie (Eurovision). Dezbaterea, care se va desfasura de la ora 9 pm la 10:30 pm, ii va infatisa pe Jean- Claude Juncker din partea Partidului Popular European,  Martin Schulz de la Partidul Socialistilor Europeni, Guy Verhostadt de la Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Ska Keller de la Partidul Verde si Alexis Tsipras de la Partidul Stangii Europene.

In 25 mai Parlamentul va organiza noaptea alegerilor, pe parcursul careia vor fi prezentate pentru media proiectii si rezultate la nivel european. Sala de presa a Parlamentului va fi deschisa pe toata durata weekendului. O informare de presa privind modul de organizare a noptii alegerilor va fi facuta la momentul potrivit.

In 27 mai actuala Conferinta a Presedintilor- formata din Presedintele Parlamentului European si liderii grupurilor politice- se va intruni la ora 11:30 am pentru a face o prima evaluare a rezultatelor alegerilor. Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, il va informa pe  presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy asupra rezultatelor Conferintei Presedintilor. Consiliul European- format din conducatorii de state sau guverne- se va reuni mai tarziu in aceeasi zi.

Membrii noi-alesi ai Parlamentului European se vor intalni in cursul lunii iunie pentru a forma grupurile politice. Toate instiintarile despre grupurile constituite trebuie sa fie predate Presedintelui Parlamentului pana in 24 iunie.

Persoana de contact pentru relatia cu presa din 18 pana in 22 aprilie: Malene Chuachprat, la numarul de telefon (+32) 498 98 33 25.

sursa: Parlamentul European

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com