Intărirea cooperării UE-Ucraina

Juncker-Ukraine

Pe 27 iunie, Președintele Juncker, și membrii Colegiului au participat la o întâlnire cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, pentru a discuta chestiuni de importanță reciprocă. Cu această ocazie, s-au semnat două acorduri vizând consolidarea cooperării UE-Ucraina.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker; Președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Parlamentului European, Martin Schulz l-au primit pe Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko la Bruxelles. Înaltul Reprezentant și vicepreședinte al Comisiei, Federica Mogherini, precum și alți membri ai Colegiului, au participat la această reuniune.

Întâlnirea le-a oferit ocazia de a discuta chestiuni de importanță pentru atât UE, cât și pentru Ucraina, inclusiv etapeleprogresele realizate de Ucraina pentru punerea în aplicare a reformelor, inclusiv în domeniul sistemului judiciar, precum și în procesul de liberalizare a vizelor. S-a discutat, de asemenea, stadiul actual al punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk.

În cadrul reuniunii, comisarul pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas, și ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, au semnat un acord de asociere cu Ucraina în Programul de cercetare și formare Euratom, ce consolidează cooperarea în domeniul științei și cercetării. Comisarul pentru justiție, consumatori și egalitatea de gen, Vera Jourová a participat la semnarea Acordului de cooperare dintre Eurojust și Ucraina de către Michèle Coninsx, Președintele Eurojust, și Iuri Luțenko, Procurorul General al Ucrainei.

 

Sursa: Comisia Europeană

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com