1000 de IMM-uri vor fi finantate prin programul Internetul viitorului | Termen limita de aplicare 10 decembrie 2013

internet

Aproximativ 1 000 de întreprinderi nou-înființate și alte întreprinderi extrem de inovatoare vor primi, în cadrul unei noi etape de finanțare, granturi în valoare de 100 de milioane de euro din partea parteneriatului public-privat pentru internetul viitorului. Ajutorul este menit să contribuie la dezvoltarea de aplicații și alte servicii digitale, în domenii precum transportul, sănătatea, sistemele de fabricație inteligente, energie și mass-media.

Acest anunț de finanțare este al treilea și ultimul apel deschis în cadrul parteneriatului public-privat pentru internetul viitorului, lansat în 2011 și care dispune de un buget în valoare de 500 de milioane de euro. Parteneriatul are drept obiectiv să ajute întreprinderile și guvernele să valorifice internetul mobil și revoluția datelor și să stimuleze inovarea și crearea de locuri de muncă în industriile digitale ale Europei (a se vedea IP/11/525).

 Această a treia etapă a finanțării în cadrul parteneriatului vizează dezvoltarea de noi aplicații și servicii on-line în diverse domenii. Finanțarea va fi canalizată prin 20 de consorții – echipe din ecosistemul digital – care includ: acceleratoare, platforme de finanțare participativă, societăți financiare cu capital de risc, spații de colaborare, organizații de finanțare regională, întreprinderi din domeniul tehnologiei și asociații de IMM-uri. Consorțiile câștigătoare vor fi selectate în funcție de modul în care intenționează să își maximizeze impactul economic al finanțării lor la nivelul ecosistemului digital.

Serviciile și aplicațiile se vor construi în jurul tehnologiilor dezvoltate în cadrul programului Comisiei de parteneriat public-privat pentru internetul viitorului

Deschiderea apelului: 28 iunie 2013

Termen limita de aplicare: 10 Decembrie 2013 (17:00)

 Pagina programului http://cordis.europa.eu/fp7/ict/netinnovation/call3_en.html

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com