Invitatie la dezbatere „UNIUNEA EUROPEANĂ: DEMOCRAŢIE REPREZENTATIVĂ, DEMOCRAŢIE DIRECTĂ”

dezbatere-tineri

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Timişoara, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, biroul din Bucureşti şi Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni vă invită să participaţi la dezbaterea „UN1UNEA EUROPEANĂ: DEMOCRAŢIE REPREZENTATIVĂ, DEMOCRAŢIE DIRECTĂ” care va avea loc în data de 8 Mai 2015, la Cafe Manufactura Handmade din Timişoara, Spl. T. Vladimirescu, nr. 9 lateral de Palatul Flavia, începând cu ora 16″.

De ce „UNIUNEA EUROPEANĂ: DEMOCRAŢIE REPREZENTATIVĂ, DEMOCRAŢIE DIRECTĂ”?

Pornind de la ideea că insuşirea sentimentului de proprietate cu privire la statutul de cetăţean european este un proces gradual, dezvoltarea acestuia în rândul tinerilor este definitoriu pentru progresul democraţiei româneşti. Cu ocazia zilei Europei, prin „UNIUNEA EUROPEANĂ: DEMOCRAŢIE REPREZENTATIVĂ, DEMOCRAŢIE DIRECTĂ” Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Timişoara, Fundaţia Konrad Adenauer, biroul din Bucureşti şi Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni işi propun stimularea simţului cetăţeniei europene în rândul tinerilor.

Astfel „UNIUNEA EUROPEANĂ: DEMOCRAŢIE REPREZENTATIVĂ, DEMOCRAŢIE DIRECTĂ” este o iniţiativă menită să stimuleze participarea tinerilor la dezbaterile cu teme Europene, precum şi a le oferi informaţii despre Uniunea Europeană, instituţiile sale şi cu privire la mijloacele prin care cetăţenii pot influenţa procesul decizional european.

Ce este Uniunea Europeană? Care sunt instituţiile cheie ale UE? Care este rolul Parlamentului European? Cum putem influenţa procesul decizional european? De ce oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională pot beneficia tinerli Europeni? — sunt câteva dintre întrebările propuse pentru dezbatere.

În speranţa participării la eveniment, vă rugăm să confirmaţi prezenţa dumneavoastră prin telefon, la 0256/201237 sau 0741003382 sau prin e-mail, la falt@falt.ro până la data de 06.05.2015.
Persoană de contact: Olariu Petru -tel 0722548400 sau Sopionţai Anamaria -tel 0741003382.

Programul evenimentului

15:45 – 16:00 PRIMIREA INVITAŢILOR

16:00 – 16:10 KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG: OPORTUNITĂŢI PENTRU TINERI EUROPENI
Andrei Avram – Coordonator Program, Konrad-Adenauer-Stiftung

16:10- 17:10 De ce UNIUNEA EUROPEANĂ?
Maria Antică – Director Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni

  • INSTITUŢIILE CHEIE ALE UNIUNII EUROPENE
  • PARLAMENTUL EUROPEAN
  • EUROPA MAI APROAPE DE CETĂŢENII ROLUL ŞI ACTIVITATEA EUROPARLAMENTARILOR
  • INFLUENŢAREA PROCESULUI DECIZIONAL EUROPEAN: INIŢIATIVA CETĂŢENEASCĂ EUROPEANĂ

17:10- 17:30 EUROPA PENTRU CETĂŢENI
Oana Băluţescu – Coordonator Punctul Europa pentru Cetăţeni

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com