Lansarea Centrului european de combatere a traficului cu migranți | Video

EMSC

EUROPOL a anunțat pe 22 februarie deschiderea unui nou Centru european de combatere a traficului cu migranți (EMSC), care își propune sprijinirea statelor membre ale UE în lupta cu rețelele implicate în traficul cu migranți. Conform analizei Europol, peste 90% dintre migranții ilegali ajung in Europa prin intermediul rețelor crimei organizate.

Centrul se va concentra pe punctele geografice cu o rată ridicată a activităților ilegale și va ajuta la consolidarea capacității Uniunii Europene de a lupta împotriva traficanților de persoane. El a fost creat ca răspuns adecvat și coordonat al Uniunii Europene la creșterea exponențială a fluxului migrației, implicarea criminalității organizate pe scară largă în acest fenomen și numărului crescut de cereri de sprijin operațional din partea statelor membre UE. El va ajuta la punerea în practică a Planului de acțiune UE de combatere a traficului cu migranți, din mai 2015.

Comisia Europeană urmează să prezinte propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ relevant până la finalul anului 2016.

Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, a declarat: “Lupta împotriva traficului cu migranți reprezintă o prioritate a Uniunii Europene în abordarea crizei refugiaților. Pentru intensificarea și coordonarea eforturilor tuturor statelor membre, Comisia Europeană a anunțat crearea unui centru european de combatere a traficului cu migranți, împreună cu Europol, în Agenda europeană pentru migrație. Lansarea acestui centru va consolida cooperarea dintre statele membre, organizațiile internaționale, părțile interesate din fiecare țară și agențiile europene, cu responsabilități în combaterea traficului cu migranți.”

Link-uri utile

Anunț de presă

Comunicat de presă integral al Europol

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com