Ochiul de insecta artificial, o revolutie tehnologica | Video

figure_Curvace

După ce au analizat modul în care funcționează ochii insectelor, oameni de știință din Elveția, Germania și Franța au proiectat și au construit, în miniatură, primii ochi artificiali curbați, pe deplin funcționali. Proiectul „Curvace” a primit 2 milioane euro din fonduri UE pentru a dezvolta ochi de „insectă” în miniatură, care au un mare potențial industrial în domeniul roboticii mobile, al îmbrăcămintei inteligente și al aplicațiilor medicale.
Ochiul compus artificial va putea fi utilizat, în viitor, în domenii în care detectarea panoramică a mișcării este primordială.

De exemplu, un ochi compus artificial flexibil ar putea fi fixat pe autovehicule pentru detectarea eficientă a obstacolelor, în timpul manevrelor de parcare, pentru ghidarea automată a vehiculelor, pentru detectarea autovehiculelor sau a pietonilor care se apropie prea mult. De asemenea, ochiul artificial ar putea fi instalat în microvehiculele aeriene în scopul navigării fără coliziuni, în cursul aterizării sau pentru evitarea obstacolelor, cum ar fi în cadrul operațiunilor de salvare.

Pagini utile: Pagina de internet dedicată proiectului “CURVACE”

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com