Plan de acțiune UE-Turcia pentru gestionarea crizei refugiaților | Liberalizarea vizelor

Președintele Comisiei Europene, Juncker a prezentat un proiect de plan de acțiune privind sprijinirea refugiaților și gestionarea migrației președintelui Erdoğan, în timpul vizitei acestuia la Bruxelles pe data de 5 octombrie.

Proiectul de cooperare identifică o serie de acțiuni care urmează să fie puse în aplicare în regim de urgență de către Uniunea Europeană și Republica Turcia. Obiectivul este de a asista Turcia în gestionarea situației create de afluxul foarte mare de refugiați și de prevenire a fluxurilor de migrație ilegală din Turcia spre UE.

Așa cum a spus președintele Juncker în Parlamentul European, “UE este pregătită să-și intensifice sprijinul acordat Turcia pentru a îmbunătăți condițiile de recepție a refugiaților și pentru îmbunătățirea condițților oferite acestora. În contextul crizei refugiaților, Turcia și UE sunt parteneri și lucrează împreună. ”

Proiectul Planului de acțiuni încearcă să abordeze situația crizei actuale în două moduri: prin sprijinirea refugiaților și a comunităților-gazdă din Turcia (partea I) și prin consolidarea cooperării pentru prevenirea migrației ilegale a fluxurilor către UE (Partea II).

Punerea în aplicare a planului de acțiune va contribui la accelerarea procesului de liberalizare a vizelor, lucru asupra căruia ambii lideri au convenit, de asemenea, în cursul întâlnirii.

Planul de Actiune – Propunere (draft)

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com