Plată de 1 miliard de euro în pre-finanțarea Inițiativei pentru Ocuparea Forței de Muncă în rândul Tinerilor

yei_info_sheet

În luna mai 2015, Comisia Europeană a alocat aprox. 1 miliard de euro pentru tinerii șomeri. Decizia de a crește în mod excepțional prefinanțările în 2015 pentru proiecte ce sprijină accesul tinerilor europeni la piața muncii, prin Inițiativa pentru Ocuparea Forței de Muncă în rândul Tinerilor ( Youth Employment Initiative), este fără precedent.

Această decizie demonstrează angajamentul UE de a readuce tinerii pe piața muncii. Statele membre vor putea să finanțeze proiecte rapid, întrucât suma de prefinanțare pe care o primesc înainte de lansarea unui proiect va fi crescută până la 30 de ori. Proiectele ce vor fi finanțate vor susține 650.000 de tineri să găsească locuri de muncă, să participe la programe de ucenicie, stagii de intership sau de educație continuă.

Plata prefinanțării se va face în zonele portocalii, cu o rată crescută a șomajului în rândul tinerilor.

YEI

Context
Youth Employment Iniative ( YEI) a fost conceput pentru a aborda provocarea imensă a șomajului în rândul tinerilor din Europa, cu peste 7 milioane de tineri europeni fără un loc de muncă și care nu sunt în cuprinși în alte programe de educație sau formare. Bugetul ce va fi alocat acestei inițiative este în valoare 6,4 miliarde €. Suma de prefinanțare a fost majorată de la 1% – 1,5% la 30% din alocarea specifica YEI, pentru a contracara constrângerile bugetare cu care se confruntă statele membre și lipsa de finanțare disponibilă în etapa inițială a perioadei de programare.

Sursa Comisia Europeană 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com