Platforma online FI-COMPASS – despre instrumente financiare in sprijinul investitiilor din fonduri UE

fonduri-europeneRomania are posibilitatea sa identifice surse de finantare pentru acele proiecte care au fost ignorate de investitori, fiind considerate prea riscante, prin intermediul noii platforme on-line fi-compass, lansata in data de 19 ianuarie de Comisia Europeana (CE), in parteneriat cu Banca Europeana de Investitii (BEI). Proiectele avute in vedere pot fi in domenii variate, cum ar fi transport, energie sau internet in banda larga.

Platforma on-line fi-compass ofera tuturor cetatenilor europeni interesati de oportunitatile oferite de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) servicii de consiliere despre instrumentele financiare disponibile, precum si alte informatii relevante.

Platfoma este gandita pentru a veni in intampinarea nevoilor autoritatilor de management FEIS, funrnizorilor de micro-credite si alte parti interesate, oferind informatii practice si instrumente de invatare in domeniul instrumentelor financiare. Acestea vor include manuale “how-to”, fise informative pentru referinte rapide, module e-learning, training-uri fata in fata si evenimente in retea.

Platforma va deveni progresiv punctul central de informare pentru instrumentele financiare legate de Fondul European pentru Investitii Strategice.

Comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: “Salut lansarea fi-compass care va functiona ca ca un bazin comun de know-how si va avea rolul de a maximiza impactul real al acestui plan de investitii. Acest instrument poate furniza exemple excelente pentru alte tari, in special pentru cele care se lupta sa atraga finantare europeana, si sa asigure o utilizare eficienta a acesteia. incurajez statele membre sa dubleze valoarea investitiilor canalizate prin intermediul instrumentelor financiare in noua perioada de programare. ”

Odata cu lansarea platformei fi-compass, CE si BEI lucreaza la cel de-al doilea pilon al Planului de Investitii, astfel incat efectele acestuia sa inceapa sa apara in economia europeana. Acest al doilea pilon vizeaza sporirea asistentei tehnice (cu un hub consultativ pentru a oferi tot sprijinul financiar si tehnic necesar pentru promotorii publici si privati) si asigurarea transparentei investitiilor.

sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Platforma fi-compass

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com