Premiul Charlemagne pentru Tineri 2017 – competitie de proiecte vizand identitatea europeana | termen 30 ianuarie 2017

premiul_charlemagne_tineriAcest premiu este acordat proiectelor derulate de tineri, proiecte care încureajează înțelegerea, promovează dezvoltarea unui simț al identității europene comun și oferă exemple practice de europeni trăind împreună ca și comunitate. Proiectele se pot concentra pe organizarea de diverse evenimente pentru tineret, schimburi de tineri sau proiecte online cu o dimensiune europeană.

Pot participa cetățeni sau rezidenți ai unuia dintre cele 28 de state membre, având vârsta între 16 ți 30 de ani, individual sau în grup.

Vor fi premiate primele 3 locuri cu 7500 Euro locul întâi, 5000 Euro locul al doilea și 2500 Euro locul al treilea. Reprezentanți din toate cele 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați într-o vizită de 4 zile în Aachen, Germania pe data de 23 mai 2017. Premiile pentru cele mai bune 3 proiecte vor fi prezentate de Președintele Parlamentului European și reprezentantul Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen. Ca parte a premiului, laureații vor fi invitați la o vizită a Parlamentului European în Bruxelles sau Strasbourg.

Aplicațiile pot fi depuse în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Proiectele depuse în competiție trebuie să fi început și să se fi încheiat în perioada 1 ianuarie 2016 – 30 ianuarie 2017 sau să fie în derulare.

 

Premiul Charlemagne pentru Tineri este acordat anual, începând din 2008, în conjuncție, de către Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, pentru proiecte derulat ede și pentru tineri demonstrând o participare activă în dezvoltarea Europei.

Pentru mai multe informații contactați Biroul național de informare al Parlamentului European.

sursa: Europa.eu

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com