Program de formare profesionala a cadrelor didactice in domeniul afacerilor europene | Institutul European din Romania

etwinning

Institutul European din România (IER) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează un program de formare profesională a cadrelor didactice în domeniul afacerilor europene, finanţat de Comisia Europeană prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în baza contractului de finanţare semnat ca urmare a licitaţiei PN/8-2013/BUC.

Acest program de formare se adresează cadrelor didactice din toate cele trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal care predau discipline şcolare în care tematica Uniunii Europene este subiect de lecţie sau parte a unor lecţii de geografie, istorie, educaţie civică, cultură civică şi orice altă disciplină şcolară din curriculum-ul opţional. La acest program de formare vor participa 323 cadre didactice din intreaga tara, dintre care 200 din mediul urban şi 123 din mediul rural. Toate costurile aferente participării la cursuri sunt decontate prin proiect. Aceste costuri includ transport, cazare pentru 3 nopţi, masă şi suport de curs.

În cadrul acestui program, se va organiza câte o sesiune de formare de două zile în fiecare din oraşele Bucureşti, Bacău, Timişoara, pentru fiecare din cele trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial, liceal. La cursurile ce vor fi organizate in Timisoara vor participa cadre didactice din judetele Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Satu Mare, Maramureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Alba, Mureş si Sibiu. Cursurile se vor desfăşura în vara acestui an, dupa cum urmează:

  • ciclul primar, 28 – 29 iulie
  • ciclul gimnazial, 30 – 31 iulie
  • ciclul liceal, 1 – 2 august

Agenda cursului constă în module centrate pe următoarele tematici: istoria şi instituţiile UE, politicile UE, Strategia EU2020, oportunităţi de programe educaţionale europene şi Spaţiul profesorului.
Programul complet al cursurilor, formularele de inscriere si alte detalii legate de desfasurarea programului in intreaga tara sunt disponibile pe pagina IER.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com