Romania, actionata in justitie pentru incalcarea normelor comunitare de mediu | Iazul de decantare de la Bosneag, judetul Caras-Severin

Bosneag_mediu

Ca urmare a incălcarii normelor comunitare de mediu în cazul iazului de decantare de la Boşneag din judeţul Caraş-Severin, Comisia Europeană introduce o acțiune în justiție împotriva României. Scopul este de a se asigura că sunt luate mai rapid măsuri corective.

Conform procedurilor, Comisia a transmis in primă fază o scrisoare “de intârziere” in luna oct 2012, prin care solicita informatii cu privire la măsurile luate de România pentru soluţionarea problemei deșeurilor toxice generate de exploatarea minieră de la Moldova Nouă. Scrisoarea a fost urmată in februarie 2014 de avizul motivat al Comisiei, prin care României i-a fost acordat un termen de două luni pentru a informa Comisia cu privire la măsurile luate în acest sens.

România a fost de acord să ia măsuri, însă progresele au fost insuficiente. De menţionat că, in 95% din cazurile in care Comisia demarează procedura de infringement, statele vizate iau măsuri şi nu se ajunge la acţiunea in justitie.

In acest caz, având în vedere gravitatea riscurilor pentru sănătatea umană şi pentru mediu, şi la recomandarea comisarului pentru mediu, Comisia acţionează România la Curtea Europeană de Justiţie. şi poate cere curţii inclusiv sancţiuni financiare.

Pagini utile:

 

 

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com