S-a publicat lista internship-urilor europene pentru tineri prin Eurodyssée. Peste 250 de locuri disponibile

eurodyssee
Eurodyssée este un program pentru tinerii cu vârsta între 18 și 30 de ani*, care sunt rezidenți într-una dintre regiunile membre ale programului. Regiunile din țara noastră membre în acest program sunt Alba, Arges, Caraş-Severin, Harghita, Hunedoara și Timiş.  În general, nu sunt necesare calificări speciale; cererile primite sunt adaptate la cerințele mediului de afaceri. Condiții de participare:

– Vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani ;
– Să se fi născut sau să aibă rezidență într-una din regiunile membre ale programului Eurodyssey
– Care deține o diplomă de studii (formare profesională, învățământ superior etc.) ;
– Cunoștințe de bază ale unei limbi străine .

Unele cerințe pot varia ușor în funcție de regiunea de origine, astfel încât cursanții trebuie în fiecare situație să contacteze regiunea de origine sau să consulte condițiile specifice de eligibilitate In cadrul programului Eurodyssée, stagiarii au dreptul la :

– Traineeship de la 3 până la 7 luni
– Curs de limbi străine
– Locuri de cazare
– Indemnizație lunară sau salariu
– Asigurare
– Certificat

Cum poți lua parte?
PRIMUL PAS: Pentru a participa la Eurodyssée, trebuie să afli mai întâi dacă regiunea ta este membră al programului. Pentru a face acest lucru, te rugăm să verifici regiunile enumerate aici, și să contactezi  echipa Eurodyssee prin depunerea formularului.

Regiunile / județele  române participante sunt următoarele: Alba, Arges, Caraş-Severin, Harghita, Hunedoara și Timiş.

Chiar dacă regiunea ta nu face parte din Eurodyssée, te rugăm să verifici lista ARE de regiuni membre aici și să iei legătura cu regiunea ta.

PASUL DOI: Acum ar trebui să ăți creezi profilul Eurodyssée. Cu acesta vei putea candida pentru stagii și îl vei actualiza pe parcurs, până la finalizarea stagiului. Pentru a-ți crea profilul, click aici.
Înainte de a te înregistra, te rugăm să ai un CV (curriculum vitae) pregătit pentru upload.

PASUL TREI: Apoi, te invităm să verifici toate ofertele de stagiu disponibile si să alegi stagiul care ti se potriveste cel mai bine. În cazul în care nu există nici un stagiu de formare disponibil atunci când te înregistrezi, fă-o oricum. Noi oportunități ar putea veni cât de curând. Toate conturile sunt analizate și pregătite de către echipele locale pentru a se asigura acoperirea tuturor domeniilor de formare (cereri nesolicitate).

În această perioadă, secretariatul general al programului este asigurat de CJ Timiș, iar intrebările dvs pot fi adresate dnei Agneta Kardos pe adresa de email agneta.kardos[at]cjtimis.ro

Link-uri utile:

Website-ul Eurodyssee

Lista ofertelor de internship 2016

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com