Saptamana aceasta in Parlamentul European: evenimente dramatice in Egipt si Siria, Rusia ameninta Ucraina

European ParliamentSăptămâna aceasta, deputații europeni își reiau activitatea la Bruxelles. Evenimentele dramatice din Egipt vor fi tema principală a reuniunii comisiei pentru afaceri externe din 28 august, care va discuta și tensiunile crescânde dintre Ucraina și Rusia. Comisia pentru dezvoltare va vota bugetul pe 2014 și va discuta situația umanitară din Siria. Deputații vor mai lucra și în cadrul circumscripțiilor proprii.

În urma recentelor evenimente dramatice din Egipt, comisia pentru afaceri externe a programat pentru miercuri la ora 9.00 CET o reuniune extraordinară. Deputații vor discuta cu ușile închise despre cum ar trebui să reacționeze UE.

Această reuniune specială va evalua și implicațiile politice ale amenințărilor recente ale Rusiei de restricționare a comerțului cu Ucraina în cazul în care aceasta din urmă semnează un acord de asociere și liber schimb cu UE. Dezbaterea poate fi urmărită în direct online.

Deputații europeni de la comisia pentru dezvoltare vor vota pe 28 august amendamentele la bugetul UE pe 2014. Aceștia vor mai dezbate situația umanitară din Siria și Republica Centrafricană, dezvoltarea durabilă și spălarea de bani.

Tot săptămâna aceasta, o delegație de la comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor va merge la Atena pentru a se întâlni cu autoritățile grecești – înainte ca Grecia să preia președinția Consiliului UE la începutul anului 2014.

Sursa: Parlamentul European

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com