Saptamana europeana a sportului 7-13 septembrie | Fii activ daca doresti sa evoluezi

2015-ewos-fb-event-page-outdoor

Săptămâna europeană a sportului are scopul de apromova sportul si activitatea fizică in Europa. Săptămâna este dedicată tuturor, indiferent de vârsta, contextul familial sau condiția fizică. Axându-se pe inspirarea europenilor să fie activi și să introducă în viețiile lor sportul.

O societate proactiva este sănătoasă, fericită și favorabilă incluziunii. În Europa, din păcate, implicarea în sport și activități fizice este la cea mai scăzută cotă din toate timpurile: 59% dintre europeni nu practică vreun sport sau fac foarte rar activități fizice (Eurobarometru). Practicarea sporturilor și activitatea fizică stagnează, iar în unele state membre ale UE, este chiar în scădere. Nu este afectată doar sănătatea oamenilor și de bunăstarea lor, ci este afectată societatea și economia noastră ca întreg. Cresc cheltuielile pentru asistenta medicală, este mai scăzută productivitatea la locul de muncă și capacitatea de inserție profesională, iată doar câteva dintre efectele negative.

Ca răspuns la aceasta provocare, Comisia Europeana a inițiat Săptămâna europeană a sportului pentru a-i incuraja pe europeni să fie mai activi. Conducatori, profesori, parinti, angajati si tineri… cu toții putem contribui la crearea unei societati cu valori mai bune care susține sportul și activitatea fizică.

Video: Fii activ dacă dorești să evoluezi #BeActive

Link-uri utile:

Publicații
http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/physical-activity/publications

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com