Se cauta castigatori la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2015 | termen limita pentru proiecte: 23 februarie

Se charlemagne_tinericauta castigatori la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2015. Aveti varsta intre 16 si 30 de ani si sunteti implicat/a intr-un proiect cu dimensiune europeana? Proiectele ce promoveaza Europa in randul tinerilor pot concura pana la 23 februarie. Premiul consta in bani pentru dezvoltarea initiativei si excursii la Aachen si la Parlamentul European.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni doreste sa incurajeze dezvoltarea constiintei europene in randul tinerilor europeni si participarea acestora la proiectele de integrare europeana.

Premiul este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promoveaza buna intelegere si dezvoltarea unui simt comun al identitatii europene si care dau exemple practice de europeni care traiesc impreuna ca o comunitate.

Premiul pentru cel mai bun proiect este in valoare de 5.000 €, premiul doi de 3.000 €, iar premiul trei de 2.000 €. Premiul include, de asemenea, o invitatie oferita celor trei laureati de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentantii tuturor celor 28 de proiecte nationale selectate vor fi invitati intr-o excursie de patru zile la Aachen, in Germania.

Laureatii anului 2014

Premiul intai a fost castigat de Our Europe, un proiect de calatorie danez. Au calatorit timp de 12 luni, au trait alaturi de alti tineri si i-au intervievat pe acestia. Premiul le-a dat „multa incredere de sine”.

Faceti clic aici pentru mai multe stiri de la Parlamentul European.

Congresul de tineret JouwDelft & Co 2012 din Olanda a primit premiul II. 55 de tineri din intreaga lume s-au reunit pentru a discuta despre tineret si somaj. Liderii proiectului au trimit Parlamentului European o rezolutie. Premiul „incurajeaza tinerii sa vorbeasca si sa faca ceva”, ne-au spus ei.

Premiul III a fost primit de Youth Dynamics, din Cipru, pentru proiectul Employment4U: ateliere si seminarii despre cum sa cauti un loc de munca si sa-ti dezvolti deprinderile. Ar dori „sa devina ONG” si sa faca si „alte proiecte de acest gen”.

sursa: Parlamentul European

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com