Simulări ale organismelor UE in premieră la Model Banat United Nations | Timişoara, 26-28 aprilie

banner_BMUN

Asociatia Tineretul ONU din România, Filiala Banat organizează cea de-a treia ediţie a Banat Model United Nations (BMUN), care va avea loc între 26-28 aprilie 2013 în cadrul Universitătii de Vest din Timisoara. Aceasta reprezintă o oportunitate dedicată în special studentilor dornici să isi îmbunătătească competentele profesionale privind comunicarea, discursul public, persuasiunea, concomitent cu deprinderea cunostiintelor despre institutiile, relatiile si dreptul international.
De-a lungul timpului, la aceste evenimente au participat studenti din toate colturile tării si din străinătate, profesori cât si personalităti publice recunoscute în mediul academic şi diplomatic. Anul 2013 se anuntă a fi unul promitător referitor la organizarea celei de-a treia editii, care aduce în prim plan ca si temă centrală dezvoltarea sustenabilă: „Sustainable development, as a responsibility to future generations”. Această temă va reprezenta un subiect de dezbatere în cadrul a trei comitete: Consiliul de Securitate; Consiliul Economic si Social; si  Consiliul European.
Proiectul urmăreşte familiarizarea participanţilor cu procedurile şi procesele decizionale specifice organismelor ONU si UE. De asemenea, se doreşte crearea unui mediu propice dezvoltării personale şi aptitudinilor practice, care nu sunt suficient exersate în cadrul academic. Sunt asteptati si de data aceasta, o nouă generatie de studenti dornici de o nouă experientă precum si invitati de seamă ai mediului academic, economic si diplomatic.
În această ordine de idei, participanţii vor avea şansa să înţeleagă ce presupune activitatea de diplomat, confruntându-se cu situatii în care îşi vor exersa abilităţile de negociere, persuasiune şi lucru în echipă.
Contact:
Pentru mai multe detalii şi înscriere accesaţi www.banat.unyouth.ro

 

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com