#SOTEU | Urmărește LIVE dezbaterea din Parlamentul European privind viitorul Europei: 12 septembrie ora 10:00

Miercuri, 13 septembrie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține un discurs privind starea Uniunii în fața Parlamentului European. Începând cu luni, 11.09, Parlamentul European intră în sesiunea plenară de la Strasbourg. În această săptămână. pe agenda aleșilor europeni se află viitorul Uniunii cu 27 de state membre și agenda Comisiei Juncker pentru 2018.

Pe 12 septembrie, începând cu ora 10:00, ora României, dezbaterea privind Starea Uniunii din PE continuă. Urmărește #LIVE.

Găsiți mai multe opinii ale membrilor PE cu privire la #SOTEU pe pagina EP NEWS HUB

Evenimente locale / participare online

În pregătirea acestui eveniment, CE invită cetățenii europeni să își exprime opiniile cu privire la viitorul UE27 pe pagina Comisiei Europene – Viitorul Europei în viziunea dvs.

În data de 13 septembrie, începând cu ora 10:00, la sediul Centrului de informare Europe Direct Timișoara va avea loc un eveniment în care vom urmări discursul președintelui Juncker și vom discuta despre viitorul Uniunii. De asemenea, vom încerca să identificăm modalitățile prin care vocea cetățenilor, dar în special a celor tineri, se poate face auzită.

Rolul Parlamentului

Ca singurul organism ales în mod direct al UE, Parlamentul European acționează ca o voce a poporului la nivel european. În timpul alegerilor europene din 2014, alegătorii s-au bucurat pentru prima dată de oportunitatea de a influența cine va deveni noul președinte al Comisiei Europene. Această schimbare a dus la un rol mai important pentru Parlament în stabilirea agendei politice a UE.

Dezbaterea anuală a statului Uniunii este o șansă pentru membrii Parlamentului să controleze activitatea și planurile Comisiei Europene și să contribuie la trasarea viitorului UE.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com