Statele membre ale Uniunii Europene lucrează împreună pentru a dezvolta domeniul Inteligenței Artificiale

Comisia Europeană lucrează pentru a împlini strategia sa legată de Inteligența Artificială (AI), adoptată în aprilie 2018. Astfel, Comisia a prezentat astăzi la Bruxelles un plan coordonat pregătit împreună cu Statele Membre prin care dorește să creeze mediul propice dezvoltării și utilizării AI în Europa.

Planul urmărește acțiuni comune pentru o cooperare mai strânsă și eficientă între Statele Membre, Norvegia, Suedia, Elveția și Comisia Europeană în patru zone cheie: creșterea investițiilor, disponibilitatea datelor, dezvoltarea taletului și asigurarea încrederii. O coordonare strânsă este esențială pentru ca Europa să devină regiunea lider la nivel mondial în dezvoltarea și utilizarea AI de ultimă generație, etică și sigură.

Maryia Gabriel, Comisarul European pentru Economie Digitală și Societate Digitală a declarat: “La fel ca electricitatea în trecut, astăzi, AI schimbă lumea. Împreună cu Statele Membre vom crește investițiile pentru a integra AI în toate sectoarele economiei, a sprijini profesioniștii și pentru a maximiza disponibilitatea informațiilor. Planul de acțiune coordonat va asigura faptul că Europa va culege roadele AI pentru cetățeni și întreprinderi și va fi competitivă la nivel global, păstrând încrederea și respectând valorile eticii.”

Sursa: Comisia Europeană, Europa.eu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com