Stiati ca…? Date si cifre despre Uniunea Europeana si G20

GD20summit

 

Stiati ca…?

… UE detine 23,2% din PIB-ul mondial.

… UE rămâne cea mai mare economie din lume, cu un PIB pe cap de locuitor de 25.500 € pentru cei peste 500 de milioane de consumatori, ceea ce reprezintă o economie de 1,26 trilioane €.

… UE rămâne cel mai mare jucator de pe scena de tranzacționare la nivel mondial. Aceasta este principalul partener comercial pentru peste 80 de țări, inclusiv SUA, China, Rusia, India, Brazilia, Africa de Sud.

… În 2012, UE-27 a avut un deficit public mai mic decât în Statele Unite și Japonia.

UE are propriul său loc la masa G20, deoarece este una dintre cele mai mari zone economice mondiale, cu competențe specifice în materie de comerț, politica economică și reglementarea financiară, dezvoltarea, energia și schimbările climatice.

Re-echilibrare economica

… în 2012, UE-27 a avut un deficit public mai mic (- 4,0% din PIB) decât Statele Unite ale Americii (- 8,5% din PIB) și Japonia (- 10,2% din PIB).
… în 2012, UE-27 a avut o datorie publică mai mică (85,3% din PIB) decât Statele Unite (106,5% din PIB) și Japonia (237.9% din PIB).
… Uniunea Europeană și-a revizuit și a consolidat în mod dramatic de Mecanismele de coordonare și supraveghere a economiei și politicilor bugetare.

… in mai 2013 – în plus față de reformele anterioare – au intrat in vigoare noile reguli, care să consolideze în continuare supravegherea și coordonarea economică și a politicilor bugetare  din zona euro.

… in iulie 2013, Letonia a devenit al 18 stat membru din zona euro, și că moneda euro va fi introdus în Letonia de la 1 ianuarie 2014.
… MES (Mecanismul european de stabilitate) a devenit operațional în octombrie 2012,  ca mecanism permanent pentru a oferi asistență pentru statele membre din zona euro aflate în dificultate financiară.

Locuri de munca

… Schema de Garanțare pentru Tineri este susținuta financiar de către Fondul Social European ( FSE ) și Inițiativa de angajare a tinerilor ( YEI ) ( 6 miliarde € ) ar putea fi majorata până la miliarde de € 8 într-o etapă ulterioară.
… Fondul Social European ( FSE ) este principalul instrument al UE pentru a investi în oameni. Acesta finanțează cu aproximativ 10 miliarde € pe an proiecte ce creeaza locuri de muncă si cresc oportunitatile de angajare pentru milioane de europeni, în special pentru categoriile defavorizate.

Comert si investitii

… UE este cel mai mare exportator și cel mai mare importator de bunuri între membrii G20. În fiecare zi, Europa exportă mai multe miliarde de euro în valoare de importul de mărfuri și mai multe miliarde mai mult. Aceasta se ridică la aproximativ € 1,7 trilioane de exporturi și 1,8 trilioane importurile anuale.

… UE are un excedent comercial important de peste 300 miliarde € pe an, daca scadem importurile necesare de energie și materii prime ale UE.

Linkuri utile

Summit-ul de la St. Petersburg http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/g20/

Afla mai multe din brosura  Facts and figures about the European Union and the G20 (pdf)

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com