Un nou presedinte al Comisiei Europene | Un nou inceput pentru Europa

Jean-Claude JunckerJean-Claude Juncker a fost ales Presedinte al Comisiei Europene cu o majoritate larga de 422 de voturi in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European. Dupa ce a fost propus de Consiliul European din 27 iunie 2014 drept candidat la functia de Presedinte al Comisiei, Jean-Claude Juncker avea nevoie de o majoritate de 376 de voturi in Parlamentul European. Intr-un discurs sustinut inainte de vot, dl Juncker si-a prezentat orientarile politice pentru viitoarea Comisie Europeana, cuprinse intr-un document intitulat „Un nou inceput pentru Europa: agenda mea pentru locuri de munca, crestere, echitate si schimbari democratice”. Alegerea lui Jean-Claude Juncker s-a bazat pe aceste orientari.

In continuare sunt prezentate principalele citate din discursul dlui Jean-Claude Juncker, candidat la functia de presedinte al Comisiei Europene:

„Vreau sa lucrez pentru o Uniune angajata in favoarea democratiei si a reformelor; care nu intervine excesiv, ci lucreaza pentru cetatenii sai si nu impotriva acestora. Vreau sa lucrez pentru o Uniune care isi respecta angajamentele.”

„Prioritatea mea absoluta si firul conductor care va lega toate propunerile mele va fi aceea de a restabili cresterea economica a Europei si a readuce oamenii in campul muncii. In acest scop, in cursul primelor trei luni ale mandatului meu, voi prezenta un pachet de masuri privind locurile de munca, cresterea si investitiile pentru a genera o suma suplimentara de 300 de miliarde de euro in investitii pe parcursul urmatorilor trei ani.”

„IMM-urile constituie coloana vertebrala a economiilor noastre, creand peste 85 % din noile locuri de munca din Europa; nu le putem ingropa in birocratie. Trebuie sa le eliberam din catusele unei reglementari impovaratoare.”

„Este in interesul tuturor ca energia sa nu fie folosita ca un instrument politic. Este momentul ca Europa sa stea ferm pe propriile picioare, prin punerea in comun a resurselor noastre, prin combinarea infrastructurilor si unirea puterii noastre de negociere.”

„Salvarea monedei euro a fost necesara, dar a avut lacune pe plan social. Consider inacceptabil faptul ca lucratorii si pensionarii au fost nevoiti sa suporte sarcina programelor de reforma structurala, in timp ce proprietarii de nave si speculantii financiari s-au imbogatit si mai mult. In viitor, avem nevoie de o structura cu o mai mare legitimitate democratica pentru a inlocui troica si orice nou program de sprijin va trebui sa faca obiectul unei evaluari aprofundate a impactului social.”

„Doresc un acord de liber schimb cu SUA rezonabil si echilibrat. Insa nu voi sacrifica pe altarul liberului schimb standardele Europei in materie de siguranta, de sanatate, sociale si de protectie a datelor si nici diversitatea noastra culturala.”

„Este nevoie de o mai mare solidaritate in politica noastra privind imigratia. Voi intensifica cooperarea cu tarile terte pentru a face fata cu mai multa fermitate migratiei neregulamentare si voi promova o noua politica europeana privind migratia legala pentru a inscrie Europa pe harta destinatiilor preferate pentru oamenii talentati.”

„Convingerea mea ferma este ca trebuie sa mergem mai departe ca o Uniune, insa nu neaparat in acelasi ritm. Este posibil ca unele tari sa-si fi atins deja destinatia finala. Sunt si am fost intotdeauna pregatit sa ascult preocuparile fiecarui stat membru si sa contribui la gasirea de solutii in acest sens.”

„Asigurarea unui echilibru intre barbati si femei nu este un lux, ci o obligatie politica si ar trebui sa fie un obiectiv de la sine inteles pentru toata lumea, in special pentru liderii nationali atunci cand fac propunerile de membri ai viitoarei Comisii. Acest lucru reprezinta un test in sine pentru angajamentul asumat de guvernele nationale de a avea o abordare noua, mai democratica, in perioade de schimbare.”

„«De data aceasta lucrurile stau altfel» a fost mottoul Parlamentului European in campania electorala. Ajutati-ma astazi sa indeplinim aceasta promisiune. Ajutati­-ma sa aratam lumii ca impreuna ii putem oferi Europei un nou inceput.”

sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com