Youth on the Move | Workshop multiculturalitate si informare cu privire la programele europene pentru tineri

Youth on the Move

 

Tinerii romani, asemenea tinerilor din intreaga UE, beneficiaza de programe de mobilitate finantate de Comisia Europeana. Finantarile prin Programele Tineret in Actiune, Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Gruntdvig etc. pot fi obtinute prin Agentiile Nationale sau prin Agentia Executiva EACEA (Education, Audiovisual, and Culture Executive Agency) de la Bruxelles.

Prin activitatile adresate tinerilor in 2013, Europe Direct Timisoara si Fundatia Student Plus isi propun sa imbunateasca cunoasterea si participarea tinerilor la aceste programe.

Astfel, activitatile din acest an intitulate “Youth on the Move” includ prezentari ale programelor europene de tineret, precum si quizz-uri si jocuri familiarizeaza tinerii cu informatia europeana si semnificatia cetateniei europene. In acelasi timp, prin contactul cu tineri voluntari din diverse tari – Germania, Olanda, Spania – participantii isi dezvolta abilitatile de comunicare interculturala in limba engleza.

In cele 3 workshop-uri derulate in lunile ferbruarie si martie au participat 41 de elevi de la Liceul Emanuil Ungureanu Timisoara

Traineri:

Voluntarii EVS:  Beatriz Perez – Spania, Beverly Sharma – Olanda, Patrick Blum – Germania

Alexandra Tistea – trainer de limba engleza

Anca Gindila – trainer limba engleza

Brigitter Heber – trainer limba germana

 

 

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com