“Zilele Portilor Deschise” 2013 pregatesc terenul pentru urmatorii 7 ani de politici si programe UE

untitled100 de ateliere, dezbateri si activitati de networking pentru aproximativ 6000 de participanti pe teme ca gestionarea schimbarii 2014-2020, sinergii si cooperare UE, provocari si solutii vor avea loc zilele acestea intre 7 si 10 octombrie cu titlul „ZILELE PORTILOR DESCHISE – Saptamana europeana a regiunilor și oraselor”, sub sloganul “Regiunile si orasele Europei iau startul spre 2020 si spre investitiile in cresterea economica”.

Acest eveniment, organizat de Comitetul Regiunilor impreuna cu Directoratul General al Comisiei pentru Politici Regionale si Urbane, care va dura 4 zile, este cel mai mare de acest fel si reuneste factori de decizie, politicieni si experti pentru a dezbate problemele esentiale cu care se confrunta in prezent politica regionala a UE. El survine intr-un moment in care reformele fundamentale ale politicii sunt finalizate, iar planificarea programelor pentru perioada 2014-2020 a ajuns intr-o faza decisiva. Organizat sub patronajul dlui Johannes Hahn, comisarul UE pentru politica regionala, și al dlui Ramón Luis Valcárcel, președintele Comitetului Regiunilor, evenimentul este deschis de către dl José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Sesiunea de deschidere include o dezbatere privind rolul central al politicii regionale a UE in stimularea redresarii si a cresterii economice in Europa.

Punctele principale ale programului

  • Presedintele Valcárcel și comisarul Hahn vor sustine o conferinta de presa in 7 octombrie, la orele 13:30, la sediul Comitetului Regiunilor.
  • 19 finalisti concurand in patru categorii pentru Premiile RegioStars 2014 vor fi prezentati, in cadrul unui atelier de lucru care va dura o zi intreaga, in cladirea Charlemagne din Bruxelles.
  • Prezentarea „Calitatea vietii in orasele europene” – Principalele constatari ale sondarii opiniei a 41 000 de cetateni din 79 de orașe ofera o perspectiva asupra vietii urbane: marti, 8 octombrie, 16:30 – 17:15, in cladirea Berlaymont, sala Schuman.
  • Expozitia in aer liber intitulata „100 EUrban solutions”, inaugurata de catre comisarul Hahn și de dl Rudi Vervoort, primul ministru al regiunii Bruxelles-Capitala, marti, 8 octombrie, la ora 17:00, in piata Jean Rey din Bruxelles si care va prezenta transferul de bune practici in domeniul dezvoltarii urbane sustenabile.
  • Castigatorii editiei din 2014 a concursului de fotografie „Europa in regiunea mea”, proveniti din Grecia, Ungaria si Malta, vor fi prezentati, impreuna cu premiile lor, de catre comisarul Hahn in ziua de miercuri, 9 octombrie, la ora 11:15, in cladirea Charlemagne.

Ca noutate a ZILELOR PORTILOR DESCHISE din acest an, va fi organizata o Lecție magistrala pentru 77 de doctoranzi si cercetatori aflati la inceputul carierei, in domeniul politicii regionale si urbane.

Pe langa seminariile de la Bruxelles, pana in decembrie 2013, se vor desfasura peste 300 de evenimente sub egida „Europa in regiunea mea/orasul meu”.

surse: Reprezentanta Comisiei Europene

www.opendays.europa.eu

util: puteti viziona sau audia live activitatile desfasurate aici

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com